Boardgames

7 Wonders Duel prodat u milion primeraka

7 wonders Duel

Još jedna 7 Wonders društvena igra obara rekorde prodaje.

Kako je dizajner Antoan Bauza izvestio javnost, nedavno je prodat milioniti primerak igre 7 Wonders Duel. Vest o prodaji stigla je putem Twittera, a Bauza je tom prilikom naglasio da je Duelu bilo potrebno duplo manje vremena nego starijem bratu da dostigne famoznih milion primeraka.

Objavljena 2015. godine, 7 Wonders Duel je izvanredna društvena igra za dva igrača koju su dizajnirali ranije spomenuti Antoan Bauza i Bruno Katala, takođe poznat i kao najveći šmeker industrije društvenih igara (samo nađite čoveka na sajmovima, odmah je spreman za fotkanje). Prodaja igre eksponentno brzo raste, jer je pre manje od dve godine dobila nagradu francuske Unije izdavača društvenih igara za prodatih 500 000 primeraka. Poređenja radi, originalnoj igri je do milionitog primerka bilo potrebno 9 godina. Nećemo se iznenaditi ako za godinu dana budemo pisalo o 2 miliona primeraka igre.

Obe igre se od nedavno mogu naći u domaćim prodavnicama društvenih igara na srpskom jeziku, dok je nedavno objavljena ekspanzija za 7 Wonders Duel pod imenom Agora.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.