Articles

Najbolje društvene igre za parove

Ah, Dan zaljubljenih, Sveti Trifun, Valentinovo… ili kako već želite da zovete 14. februar. Dan kada se, obično sa zakašnjenjem, setite da učinite neki lep gest za svoju lepšu polovinu. A možda samo želite i da se zavalite u toplinu doma i zajedno uživate u nekoj društvenoj igri.

Zato je tu vaš Pitchwise. Prevrnuli smo našu bogatu biblioteku igara i još bogatije poznavanje istih i za vas odabrali 9 igara koje morate isprobati sa svojom simpatijom. Igre smo podelili u tri kategorije po nekoj zajedničkoj temi, kako bismo vam olakšali izbor između naslova koji su više okrenuti ratobornijim parovima, onima koji mozgaju zajedno, ili parovima koji žele da ih igra pritom i zbliži i ne žele da se raspravljaju za stolom.

Pročitajte i o prethodnim sastancima i najboljim igrama za parove:

Krenimo redom:

Kooperativne igre

Tražite li način da fino i mirno provedete veče u paru, ove igre su veoma logičan izbor, a pritom su pravljene baš da se igraju u dva igrača, ili briljiraju ako ih igra par. Zajedno delite pobedu ili poraz, a mi smo pritom izabrali igre koje imaju i notu romantike.

Fog of Love

Takozvani ”simulator romantičnih komedija”, Fog of Love je igra kakvu sigurno niste do sada isprobali. Preuzimajući ulogu novih kolačića u moru romantike (sve kombinacije polova su prisutne), pokušaćete da razvijete vezu između vaših likova. Pritom ćete prolaziti kroz sve moguće situacije na koje naiđu mladenci i tako ćete imati svoju, potpuno originalnu mini seriju koju ste napravili zajedno, kartajući se za stolom. Igra inače ima i najbolje rešeno učenje pravila koje smo ikada videli, te je dovoljno da je raspakujete i odmah počnete da igrate, a blesave ekspanzije u kombinaciju uvode rodbinu i još koješta.

…and then, we held hands.

Dobro ste pročitali, igra se zaista ovako zove. Ovo je igra koja takođe prikazuje vezu dvoje ljude, ali na znatno apstraktniji način, kroz njihove emocije koje moraju da iskažu bez izgovorene reči. Moraćete uvek da razmišljate o tome da vaš saigrač ostane sa sledećim potezom, pažljivo odbacujući karte iz ruke. Kada se konačno sretnete na sredini, nećete samo želeti da se uhvatite za ruke, već i zagrlite. Lepa igra sa još lepšom porukom.

Hanabi

A kada već pričamo o saradnji, ne smemo izostavite igru pravljenja vatrometa u kojoj vidite sve ostale karte sem svojih. Kroz Hanabi ćete morati da zaista naučite da pročitate svog partnera i pošaljete jedno drugom signale šta odigrati, bez da otkrivate šta im se tačno nalazi u ruci. Lepa, mala i vrlo povoljna igra, za koju nema razloga da vam se ne nađe u kolekciji.

 

Kompetitivne igre

Vama nije dovoljno da se samo zabavite igrajući novu društvenu igru sa svojom lepšom polovinom, želite i da je pobedite i onda đuskate oko stola likujući. Ako se na kooperativnim igrama gradi veza, na ovima se gradi brak, ili ćete je samo staviti na ozbiljan test.

Mr. Jack Pocket

Detektivski romani su uvek bili i biće hit, naročito oni sa avanturama najboljeg detektiva na svetu (ne, ne Betmena) – Šerloka Holmsa. Džepno izdanje igre Mr. Jack ne samo da je odlično za parove koji vole ove romane, već je veoma zgodno za putovanja i pritom ne zauzima previše mesta na stolu. Jedan igrač je naslovni Džek Trbosek, dok drugi vodi Šerloka i kompaniju koji pokušava da ga ulovi. Blefiranje i malo sreće su sve što vam treba, a igra se već pokazala kao odličan izbor za parove koji su takmičarski nastrojeni.

Star Realms

Star Realms | Izdavač: White Wizard Games | 2 igrača

Još jedna igra koju možete nositi u džepu i igrati u kafiću, u vozu, avionu, ili dok paraglajdujete (nemojte ovo poslednje). Odličan deckbuilder je uveliko evergrin naslov, vrlo jednostavnih pravila i dovoljnog broja karata u špilu da će vam teško dosaditi. Pored toga, veliki broj mini ekspanzija se vrlo lako može uklopiti sa osnovnom igrom, ili čak možete spojiti drugi primerak igre za veliki timski Star Realms i dobar povod za igranje kada izađete na dabl dejt. Ukoliko sci-fi nije vaša šolja čaja, fantazijski Hero Realms je sasvim dobra alternativa.

7 Wonders Duel

Dok je originalni 7 Wonders bila relativno opuštena igra za druženje, deljenje kifle i držanje za ruku – barem dok neko ne sagradi vojsku – njegova Duel verzija i te kako ima zube. Dok gradite svoju civilizaciju morate pratiti šta vaš suparnik radi, jer se vrlo lako može desiti da vam jedna pogrešno povučena karta dođe glave. Puteva ka pobedi je mnogo, baš kao i u originalu, pa je ovo igra koja neće tako lako napuštati vaš sto. Zašto je tako, proverite u našoj 7 Wonders Duel recenziji.

 

Mozgalice

Ovo su igre za vas koji volite da se duboko zamislite nad tablom i svojim pionima i onda prodorno pogledate svoju lepšu polovinu koja isto tako zamišljeno sedi sa druge strane stola. U pitanju su nešto apstraktnije igre, koje će vam dobro promrdati klikere iako nemaju baš naročito detaljnu temu ili pozadinsku priču.

Hive

Ukratko, šah sa bubicama. Hive je izuzetna igra za dva igrača, koja će vas pokrenuti da razmišljate na potpuno drugačiji način i naučite da ”čitate” protivnika. Sa gotovo beskonačno taktika, fantastičnim kvalitetom šestougaonih pločica i niskom cenom, jasno je zašto rado preporučujemo ovu igru. Takođe, postoji i njeno džepno izdanje koja dolazi sa platnenom vrećicom, a pločice su dovoljno otporne da se možete igrati i na plaži.

Patchwork

”Par koji štrika zajedno, ostaje dugo zajedno” je izreka koju smo upravo sada izmislili, ali ništa ne umanjuje preporuku da nabavite Patchwork ukoliko tražite dobru mozgalicu, a pritom se kao mlađi niste odvajali od Tetrisa. Svaki igrač ima svoju tablu po kojoj će slagati pločite raznovrsnih oblika i pokušavati tako da sašije što lepši i skuplji jorgan… ili čaršav. Patchwork se veoma brzo uči, a nudi mnogo više zabave nego što se to na prvi pogled može učiniti

Jaipur

Ovo sam morao da ubacim na listu zbog Veljka, ali i pored toga Jaipur je igra kojoj nikad dovoljno preporuka. Ranije smo pisali o njoj kao idealnoj maloj igri za putovanja, a kako je ovo igra za 2 igrača bilo je sasvim logično da je ubacimo i u ovu listu. Mala je i slatka igra trgovine na bliskom istoku, brza i dovoljno neobavezna da nećete primetiti kako vreme leti i koliko ste je samo puta odigrali za jedno veče.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.