Boardgames

Nedeljne vesti 19.4. – 26.4.2019: Kustos, rudar i astronaut ulaze u bar …

Za ovaj kišni aprilski vikend spremili smo nekoliko osvežavajućih vesti. Renegade Game Studios je još jedan studio koji objavljuje igru sa tematikom kustosa i galerija dok se Board & Dice sprema za još jedan euro naslov Sierra West, koji nije samo suv euro. Castle Panic za svoj deseti rođendan dobija Big Box reizdanje. Kad smo kod velikih kutija, Alderac Entertainment Group sprema drugu ekspanziju za Space Base, koja će biti veća nego osnovna igra i povećaće broj igrača na sedam. Tu su i kartične ratne igre Air, Land & Sea u drugom svetskom ratu i Battlelands u postapokaliptičnim šumama, ili bar onome što je ostalo od njih.

Artsee

Artsee

Renegade Game Studios će nas staviti u ulogu kustosa naše umetničke galerije koja se proširuje. Iz špila koji predstavlja umetnine, igrači će vući slike, trudeći se da obogate svoju kolekciju i povećaju prestiž galerije. Naravno, kustos sa najviše prestiža pobeđuje. Artsee je za 2 do 5 igrača i traje oko 30 minuta a u prodavnicama će se naći u avgustu.

Castle Panic Big Box

Castle Panic Big Box

Povodom desete godišnjice od izlaska, Castle Panic i sve njegove ekspanzije će se konačno naći zajedno u jednoj velikoj kutiji. Ovu kooperativnu igru za do šest igrača ćete tako moći da igrate sa dodatkom The Wizard’s Tower, The Dark Titan i Engines of War, a ekspanzije su dizajnirane tako da ih možete međusobno kombinovati. Pored kompletnog sadržaja dolaze i ekskluzivni dodaci – sedam promo karata i pet promotivnih tokena (od kojih je jedan nov), insert za lakše organizovanje svega, a osvežena knjižica sa pravilima će vas provesti kroz pravila svog sadržaja iz kutije. Fireside Games planira da Castle Panic Big Box pusti u prodaju u julu i to u ograničenim količinama.

Sierra West

Sierra West

Board & Dice za ovogodišnji GenCon priprema igru osvajanja divljine američkog zapada. Sierra West je vrlo ambiciozna kombinacija worker placement, sakupljanja setova, tabloa, donekle čak i pasijansa (po slaganju karata na sredini stola), dok ćete svoju ekspediciju provoditi kroz brojne opasnosti koje još neistražena planina postavlja. Igra takođe nudi ogroman broj mogućih kombinacija pravila, mehanika i puteva ka pobedi, jer u kutiji dolaze četiri modula (Apple Hill, Boats and Banjos, Gold Rush i Outlaws and Outposts), svaki sa novim prilikama da osvežite igru kada je ponovo postavite na sto. A ako čak ni to ne bude dovoljno, Board and Dice najavljuje da sledeće godine izlazi još modula kao ekspanzije.

Air, Land & Sea

Air, Land & Sea

Nova igra iz Arcane Wonders samo što nije stigla na police prodavnica širom sveta. Air, Land & Sea će vas postaviti za komandu vojske koja na sva tri fronta mora da nadmurni suparničke snage i tako odvede svoju naciju do slave i pobede. U pitanju je čisto kartaška igra nadmudrivanja i blefiranja u kojoj će se bitka dobijati kada se stvori nadmoć na dva fronta, ali, kako izdavač navodi, moraćete dobro da planirate i možda izgubite poneku bitku kako biste na kraju pobedili u čitavom ratu. Igra izlazi 15. maja.

Space Base: Command Station

Space Base: Command Station

Svemir će uskoro postati manje tesan. AEG je najavio još jednu i do sada najveću ekspanziju za njihovu odličnu igru Space Base. Ova ekspanzija će dolaziti u kutiji većoj nego osnovna igra, a glavni sadržaj su komponente za dva dodatna igrača – table, početni brodovi i markeri, ali i 14 kartica kojima ćete ubrzati igranje. Dakle, sa ovim dodatkom ćete Space Base moći da igrate u 7 igrača, a još jedna bitna stavka je i da ćete sve moći da prepakujete u ovu kutiju i tako ceo svoj svemir imate na jednom mestu. Space Base: Command Station će se u prodaji naći početkom septembra.

Battlelands

Battlelands

Od Džerija Hotorna, kreatora Mice & Mystics, stiže još jedna igra u kojoj se slatke životinjice mlate do besvesti. Smeštena u svet u kome je čovečanstvo nestalo, Battlelands vas stavlja u uloge miševa, guštera i krtica koje se, podeljene u pet klanova, nemilosrdno bore za preostale resurse i teritorije. U pitanju je brza i vrlo kompetitivna kartaška igra sa prelepim crtežima, smeštena u svet Aftermath, još jedne igre na kojoj radi Hotorn i o kojoj se više informacija očekuje uskoro. Battlelands izlazi ovog jula u izdanju Plaid Hat Games, a do tada prelistajte pravila igre.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.