Boardgames

Kragujevac dobija prvi sajam igara – KlikCon

Prva konvencija gaminga i pop kulture u Šumadiji samo što nije počela.

Igre (društvene i video) nisu popularne samo u Beogradu, pa se i Games.con širi na ostale gradove Srbije. Tako će od 10. do 12. maja na Šumadija Sajmu u Kragujevcu biti održan prvi KlikCon, na kome će posetioci moći da probaju mnoge društvene igre, video igre, upoznaju sa sa domaćom IT scenom, ali i najnovijim dostignućima u virtuelnoj realnosti.

Organizatori napominju da će biti sadržaja za celu porodicu i sve uzraste, zbog čega će apsolutno svako moći da na Klikconu otkrije nešto što ga zanima – od društvenih igara „stare škole“ do esports turnira u najpopularnijim kompjuterskim igrama, od najboljih „kosplej“ umetnika do najpopularnijih filmskih i TV franšiza. Osim igranja i razgledanja, ovo će biti dobra prilika i da osvežite svoje biblioteke novim društvenim igrama, jer je sajam takođe i prodajnog karaktera.

Pored osnovne ideje da na jednom mestu okupi gejmere i predstavnike gejming industrije i prokaže sve od KLIKERA do KOMPJUTERA, KLIKCon festival imaće i crtu humanitosti, kroz saradnju sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka (NURDOR), a sve u cilju stvaranja boljih uslova za lečenje te dece i mladih. Posetioci KLIKCon – a imaće priliku da u zoni otvorenoj za besplatne igre doniraju novac koji će biti upućen NURDOR – u.

Karte su već u prodaji, a na KlikCon sajtu možete naći detaljnije informacije o programu i pratećim sadržajima. Pitchwise redakcija će naravno biti na licu mesta, pa ćete KlikCon moći da posetite i kroz objektiv naše kamere. Vidimo se u Kragujevcu!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.