Card Games

Magic: The Gathering turniri se sele u MTG: Arena do kraja sezone

MTG publika će ove godine gledati popriličan broj digitalnih turnira.

Tokom marta, Wizards of the Coast je obustavio sve WPN kvalifikacije i Premier Series turnire. Ovaj potez, povučen zbog pandemije COVID-19 virusa, je uticao na sve prodavnice koje se trude da ostvare WPN Premium status da bi mogle da organizuju pomenute turnire.

Nadovezujući se na ovu restrikciju, kompanija je nedavno odlučila da Players Tour, Players Tour Final i Mythic invitational turniri budu preseljeni online i da se igraju putem Magic: The Gathering Arena platforme. Ovo pravilo će važiti do karaja sezone 2020 i odnosi se na sve visokoprofilne MTG turnire, uključujući i MagicFest.

Pomerene turnire možete videti na listi:

  • Svi do sada otkazani Players Tour događaji
  • Players Tour Finals Mineapolis
  • Mythic Invitational Core Set 2021
  • Mythic Invitational Zendikar Rising

Za navedene turnire dati su novi datumi:

  • Players Tour – 13. i 14 jun, 19.-21. jun, nagradni fond 150.000 dolara
  • Players Tour Finals – 25.-26. juli, Top 8 – 1. avgust, nagradni fond 250.000 dolara
  • The Mythic Invitational – 28.-30. avgust, nagradni fond 250.000 dolara

WOTC je dodao i novi turnir – 2020 Season Grand Finals, koji će se održati na jesen. Na njemu će učestvovati top 16 igrača sa Players Tour Finals i Mythic Invitational turnira. Oni će se takmičiti za još 250.000 dolara.

Premeštanje svih turnira na online platformu do kraja sezone će se odraziti na biznis model koji WOTC gaji zajedno sa prodavnicama. Ovakav potez će uticati na prodaju i cenu karata na sekundarnim tržištima, a prodavnice će biti uskraćene za jedan od načina promovisanja i priliva novca.

Da li pratite MTG turnire? Šta mislite o ovoj promeni? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.