News

Nove RPG igre 2.06.2020: Španski Aquellare po prvi put na engleskom jeziku

 

Ove nedelje čitajte o prvom prevodu španskog RPGa Aquelarre, dolasku Devetog Sveta u D&D kroz Beneath the Monolith i o 52 Fates. Pa još pride i o Symbaroum: Game Master’s Guide, Starfinder: Alien Archives 4 i Warhammer Age of Sigmar: Soulbound Starter Set. Uživajte!

Aquelarre

Aquelarre

Aquelarre

Često opisivan kao najbolji RPG sistem neobjavljen na engleskom jeziku, Aquelarre je imao trnovit put i kasnio je skoro 5 godina nakon sprovedene Kickstarter kampanje za najnovije i premijerno englesko izdanje. Ovaj sistem postoji već 30 godina i veoma je popularan na španskom govornom području a sada, zahvaljujući Chaosiumu je distribuiran široj igračkoj populaciji.

Prvi put objavljen 1990. godine ovaj mračni srednjovekovni RPG  je delo Rikarda Ibaneza a objavio ga je Joc Internacional. Baziran na Basic Roleplaying sistemu koji pokreće RuneQuest igra vodi igrače kroz kasni srednji vek u svetu koji je baziran na Iberijskoj peninsuli. Ovaj svet je posut magijom, monstrumima i opšteprihvaćenim prisustvom anđela i demona.

Knjiga osnovnih Aquelarre pravila je već dostupna u digitalnom izdanju a Chaosium je spremio meki i tvrdi povez osnovnih pravila, Players Book i GM Screen.

Beneath the Monolith

Beneath the Monolith

Beneath the Monolith

Može se reći da je Monti Kuk napravio pun krug. Čovek koji je bio viđen za mesto glavnog dizajnera pete edicije Dungeons & Dragons je napustio Wizards of the Coast, osnovao Monte Cook Games i doživeo uspeh sa Cypher sistemom i Numenera RPGom.

Godine i godine su prošle od tada i došlo je vreme da se popularni Deveti Svet adaptira za D&D 5e. Futuristička fantazija, o kojoj smo često pisali u našim RPG vestima, će biti za ljubitelje D&D sistema oslikana u knjizi Beneath the Monolith. Besplatna startna pravila možete skinuti ovde, a izdavač navodi da za uspešno igranje neće biti potrebno posedovati prethodno objavljeni Arcana of the Ancients.

52 Fates

RPG naslov koji prvlači pažnju u poslednje vreme je i 52 Fates koji je napisao J.T. Kerkado. Ovo je, kako autor navodi, jedinstven i lagani RPG koga pokreće jedan špil standardnih karata. Da, zbog toga je i broj 52 u naslovu. Ako vas zanima kako sve ovo izgleda, na sajtu izdavača Dice Pencil & Paper možete naći primer jedne sesije i kako preživeti sa samo jednim špilom karata. Sistem možete kupiti na itch.io platformi ili na DriveThruRPG. Takođe tu je i besplatni Ezine sa avanturama i novim opcionim pravilima.

U ostalim vestima:

  • Free League Publishing je objavio Game Master’s Guide za njihov popularni tamni fantazijski RPG Symbaroum. U svoje tri sekcije bavi će se kreiranjem avantura, postavljanjem izazova pred igrače i nagrađivanjem karaktera i igrača. Sa ovom knjiom izdavač je kompletirao set osnovnih knjiga za ovaj sistem.
  • Paizo je najavio Alien Archives 4 za Starfinder. U ovom nastavku arhiva naći će se 100 novih, bizarnih vanzemaljskih životnih oblika sa raznih svetova sa raznih strana galaksije. Statistike, pravila za igranje nekih od ovih oblika, nova oprema i druge opcije za igrače su standard za ovo izdanje koje se očekuje u novembru 2020. godine.
  • Cubicle 7 je najavio Warhammer Age of Sigmar: Soulbound Starter Set koji će sadržati avanturu od 48 strana u oslobođenom gradu Brightspear. Uz nju dolazi i vodič za pomenuti grad od 64 strane koji će GMu omogućiti da nastavi avanture ako se igračima svidi ovaj sistem. U prodavnicama se očekuje u trećem kvartalu ove godine.
Koje se nove RPG knjige vama sviđaju? Da li ste probali neku od pomenutih igara? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.