Kickstarter

Monte Cook Games donosi Numenerinu naučnu fantaziju u Dungeons & Dragons 5e

Monte Cook Games donosi preopznatljivu mešavinu nauke i fantazije u svet Dungeons & Dragons sa novom Arcana of the Ancients knjigom za petu ediciju.

Monte Cook Games je u industriji najpoznatiji po svojim živopisnim RPG naslovima među kojima su Numenera, The Strange i Invisible Sun. Nova knjiga, Arcana of the Ancients uzima prepoznatljiv miks nauke i fantazije ovog izdavača i spušta ga u Dungeons & Dragons petu ediciju.

Knjiga tvrdog poveza će sadržati seriju avantura koja će igračima predočiti i upoznati ih sa idejom da su postojale nepoznate, prastare civilizacije u njihovom svetu. Ovakvo stanje stvari će igračima biti prezentovano kada o pronađenom prastarom artifaktu čak ni elfovi i zmajevi ne znaju ništa. Igrači, kao i uvek, željni moći, će isisavati čudne moći iz ovih artefakta, susretati čudna stvorenja i bizarne visokotehnološke konstrukcije koje su povezane sa njima.

Numenera se smatra vrlo uspešnim RPG proizvodom i prodato je preko 80.000 kopija osnovne knjige tokom 2018. godine. Dungeons & Dragons, sa druge strane, je kompletno drugačija (i krupnija) zverka te je ovo lukav potez Monte Cook Games. Inkorporiranje Kukovog prepoznatljivog šmeka u D&D će doneti kompaniji nove pratioce koji će najverovatnije neke od avantura u ovom svetu imati prilike da vide in na strim platformama.

Arcana of the Ancients će biti finansirana preko Kickstartera tokom marta 2019. godine, a u prodavnicama će se pojaviti početkom 2020. godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.