News

Nove RPG igre 16.7.2019: Prođimo kroz zvezdanu kapiju

Ove nedelje vam donosimo skandinavski novitet Black Void, novu ediciju Monte Kukovog The Cypher System kao i prve vesti o Stargate SG-1 RPG naslovu. Prođimo kroz kapiju…

Black Void RPG

Black Void RPG

Modiphius je dobio prava za distribuciju novog skandinavskog RPG naslova Black Void, koji dolazi iz Black Void Games. Ovaj mračni fantazijski RPG je postigao veliki uspeh na Kickstarteru skupivši skoro 50.000 dolara. Ovaj RPG, kreiran od strane Kristofera Sevaldsena, vas vodi u daleku prošlost koja je tamna i egzotična, u isto vreme i poznata i nepoznata. Igrači mogu biti u ulozi emisara ostataka ljudske civilizacije, putujući tamnim prostranstvom kao istraživači. Mogu se boriti za uticaj među novim naseljenicima sa ciljem da stvore novi dom za čovečanstvo ili se okrenuti podzemlju i kriminalnim radnjama sa ciljem stvaranja tamne imperije sa one strane realnosti. Black Void RPG će se pojaviti u prodavnicama u septembru zajedno sa uvodnom kampanjom Those Who Would Be Gods. Više o ovom RPGu možete pronaći na ovom sajtu.

The Cypher System RPG

The Cypher System RPG

Uskoro stiže nova edicija Monte Kukovog RPG sistema Cypher. Sistem koji pokreće Numenera i druge naslove u izdanju Monte Cook Games dobija novo ruho i pročišćeno, unapređeno izdanje. Cenjen od strane medija, Cypher sistem je mašinerija koja pokreće bilo koju kampanju bilo kog žanra. Elegantan, jednostavan i fleksibilan sa fokusom na naraciju i priču ovaj sistem potpomaže kreativnost GMova i samih igrača na svakom koraku. Novo izdanje uskoro stiže u septembru i biće dostupno u fizičkom i PDF izdanju.

Za dve nedelje na GenCon sajmu imaćemo prilike da vidimo po prvi put novi RPG izdavačke kuće Wyvern Gaming, Stargate SG-1. Ovaj MGM licencirani proizvod koristi Dungeons & Dragons 5th Edition Open Gaming License, što će mnogim igračima olakšati uplovljavanje i istraživanje galaksije tokom borbe protiv Goa’uld lordova. Igrači će birati iz liste dostupnih rasa i klasa i latiće se posla u Komandi Zvezdane Kapije. Knjiga sadrži sve što je potrebno da se vodi uspešna kampanja u svetu baziranom na relativno lošoj televizijskoj seriji koja je, opet, bazirana na sjajnom filmu. Posle premijere na GenCon sajmu igra će biti dostupna u prodavnicama.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.