News

Nove RPG igre 1.5.2019: Free League Publishing najavio Alien RPG

Dobrodošli u ovonedeljne RPG vesti. U nastavku možete pročitati o novim izdanjima za Dungeons & Dragons, Warhammer Fantasy Roleplay i Call of Cthulhu. Tu je i kompletno novi rpg Alien u izdanju Free League Publishing.

Džejms Ohlen i Džes Skaj, poznati po svom radu u Biowareu, su objavili Heroes of Baldur’s Gate na DMs Guild servisu. To je avantura u poznatom gradu iz Forgotten Realmsa, koja vodi igrače od 1 do 6 nivoa. Ovo izdanje od 160 strana je zanimljivo i po tome da su za igrače pripremljeni karakteri iz istoimene video igre. Tačnije njih 14. Među njima su Minsk, Džaheira, Imojen, Edvin, Vikonia i mnogi drugi. Tu je i osam novih monstruma i dosta mapa Baldur’s Gate naseobine i Sword Coasta. U avanturi su prisutni agenti Zentarima, Shadow Druids i ostali nikogovići koji žele da zauzmu lidersko mesto u podzemlju Baldur’s Gate. Knjiga čak ima i trejler.

WFRPG: Rough Nights & Hard Days

WFRPG: Rough Nights & Hard Days

Rough Nights and Hard Days je novi suplement koji je Cubicle 7 najavio za Warhammer Fantasy Roleplay 4ed. On donosi kafanske igre, nešto što svaki dobar RPG treba da ima. Jelo i piće u taverni pored puta je jedna stvar, ali zabava uz istu je obavezna. Pored kafanskih igara igra donosi pet Grim and Perilous scenarija za vaše WFRP kampanje. Horor u operi, balske sale pune intriga, posrnule aristokrate i ulični šljam su samo deo dogodovština koje se ispredaju između dve zaraćene aristokratske porodice.

 

Alien

Alien

Švedski izdavač Free League Publishing je postao nosilac licence za kreiranje roleplaying igre smeštene u svet legendarnog filmskog klasika Alien. Alien: The Roleplaying Game je smeštena odmah posle događaja opisanih u filmu Aliens i istražuje iste tema kao i dotični film, čovek protiv tuđina i konspiracije korporacija. Karakteri koje igrači mogu kreirati i igrati su kolonisti, naučnici, predstavnici Kompanije i Kolonijalni Marinci koji su poslati da istraže prostranstva na samoj granici ljudima poznatog dela svemira.

Igra će imati dva moda igranja. “Cinematic play” će funkcionisati kao survival horror šmek iz filmova uz pomoć pregenerisanih scenarija dizajniranih da se odigraju za jedno veče a koji donose rapidno rastuću opasnost i veliki broj žrtava. “Campaign Play” će doneti tradicionalniji pristup gde će igrači biti slobodni da rade šta im je volja u podužoj kampanji.

Mehanički, Alien je baziran na oprobanom Year Zero Engine, koji se koristi u popularnim Tales from the Loop i Mutant: Year Zero naslovima, sa modifikacijama koje pomažu da se oseti šmek Alien sveta. Na adaptaciji će raditi jedan od osnivača Free League Publishinga, Tomas Harenstam ( Tales from the Loop, Mutant: Year Zero) uz pomoć iliustratora Martin Gripa, Džona Mulanija i Aksel Torveniusa. Kickstarter kampanja za Alien: The Roleplaying Game se očekuje tokom ove godine.

Call of Cthulhu - Berlin: The Wicked City i Terror Australis

Call of Cthulhu – Berlin: The Wicked City i Terror Australis

Iz Chaosiuma nam stižu dva nova izdanja za Call of Cthulhu. Kao PDF izdanje je dostupan Berlin: The Wicked City a kao knjiga tvrdog poveza Terror Australis. Obe knjige su suplementi za popularni horor rpg sistem i bave se zanimljivim lokalitetima na dva kraja sveta. Berlin: The Wicked City nam otkriva ovaj evropski grad dvadesetih godina prošlog veka i čudnovate stvari koje se dešavaju po njegovim mračnim ćoškovima. U knjizi su i tri scenarija da vam pokrenu maštu.

Drugo izdanje, Terror Australis 2nd Edition, daje uvid u Australiju. Ovaj najsuvlji i najmanji kontinent je dvadesetih godina prošlog veka bio slabo naseljen i prosto odisao misterijom i avanturom. U knjizi ćete naći sve  informacije o ovom kontinentu iz datog vremena kao i dve scenarija koji bi trebali da pokrenu zanimljivu kampanju u divljoj Australiji.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.