Boardgames

Paradox sprema Hearts of Iron i Crusader Kings društvene igre

Paradox Interactive se sa video igara proširuje na društvene igre.

Na PDXCon u Stokholmu, developer i izdavač strateških igara za PC najavio je čak četiri društvene igre kojima će svoje popularne franšize doneti i na naše stolove, a razvija ih u saradnji sa postojećim izdavačima i dizajnerima društvenih igara. Najavljene su Cities: Skylines, Europa Universalis, Crusader Kings i Hearts of Iron društvene igre, od kojih ćemo prvo videti Crusader Kings.

Za razvoj Crusader Kings, Paradox se uortačio sa Free League Publishing (Mutant: Year Zero), a igra je već počela da skuplja sredstva putem Kickstartera. Ova srednjevekovna strategija za tri do pet igrača je puna intrige i drame, baš kao i njen digitalni predak, a igrači će po Evropi širiti svoj uticaj, sklapati brakove, ili pokrenuti pohod ka Svetoj Zemlji. Kako je objašnjeno na Kickstarter stranici, srž Crusader Kings se nalazi u ovoj igri i, umesto stotina sati kampanje, jedna partija se može završiti u razumljivih 2 do 3 sata. Igra dolazi sa 70 minijatura i na Kickstarteru je oko 58€, a očekivani izlazak je u novembru ove godine. Projekat je već tokom prvog dana prikupio skoro sav novac za finansiranje.

Što se tiče ostalih projekata, na Cities: Skylines društvenoj igri radi Rustan Hakanskon, dizajner igre Nations, a u pitanju je laganiji kooperativni naslov za četiri igrača. Na Europa Universalis radi Aegir Games, ali je ceo projekat još u ranoj fazi jer će biti veoma masivna, veoma kompleksna i veoma duga društvena igra. Ništa manje bitni Hearts of Iron razvijaju Glen Drover i Zander Eks u oviru Eagle-Griphon Games, a ova ratna igra će izaće u dve etape: prva će biti za do četiri igrača, a onda će izaći proširenje za do 6 igrača sa Istočnim frontom i Rusijom i Turskom kao igrivim fakcijama. Hearts of Iron će doći na Kickstarter sledećeg proleća.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.