Boardgames

Nedeljne vesti 11.5. – 18.5. 2018

Bliži se sezona godišnjih odmora, a dok planirate letovanje i šta poneti na isto, izdavači društvenih igara su spremili nekoliko predloga.

Možda biste da svratite do Njujorka iproverite da li su svi taksiji zaista žuti, ili podignete sidro i zaplovite morem (ili dnom okeana), a na kraju sa svojim pajtašima pravite rusvaj kod zmaja u pećini. I još kad biste za to imali milionče u džepu… Milina. A onda kada svi kolektivno prestanemo da sanjarimo, možemo i da prelistamo ovonedeljne vesti iz sveta društvenih igara.

Ticket to Ride: New York

Ticket to Ride: New York

Minijaturna verzija igre Ticket to Ride, koja je postala jako popularna u prodavnicama i na konvencijama kao demo igra pomoću koje se novi igrači upoznaju sa ovim klasikom, će uskoro postati zvanična igra u ovom serijalu. Ticket to Ride: New York donosi popularne mehanike ovog klasika na minijaturnoj mapi na kojoj se nalazi Menhetn i deo Bruklina. Vozovi su zamenjeni taksijima a kompletna partija ne bi trebala da traje duže od 15 minuta. Days of Wonder je najavio da će se ova igra naći u prodavnicama tokom jula 2018. godine.

Anchor Aweigh!

Anchor Aweigh!Z-Man Games sprema avanturu u realnom vremenu pod imenom Anchors Aweigh. U igri koju potpisuje Karlo A. Rosi (Alchemist, Divinity Derby), igrači su kapetani na otvorenom moru koji skupljaju blago. Za to će im biti potrebna oprema koju mogu međusobno da trguju ili da ukradu od drugih igrača. Ova igra se očekuje u trećem kvartalu 2018. godine.

Underwater Cities

Underwater Cities

Delicious Games je novi češki izdavač koji planira da svoj prvi naslov objavi na predstojećem Essen Spiel 2018 sajmu u oktobru. Dizajner igre Underwater Cities je Vladimir Suči. U ovoj igri igrači su u ulozi najbolje svetske naučnike koji pokušavaju da naprave podvodne gradove i takmiče se u privlačenju što veće populacije. Razvoj ove igre možete pratiti na njihovoj Fejsbuk stranici.

Agricola: All Creatures Big and Small Big Box

Agricola: All Creatures Big and Small Big Box

Agricola za dva igrača se vraća u štampu, u svom najvećem izdanju. Agricola: All Creatures Big and Small ovog leta dobija Big Box izdanje u kome su osnovna igra i obe ekspanzije, ali i kvalitetnije komponetne – pre svega, resursi koji će biti različitih oblika. Ova veliko-mala kutija će biti iste veličine kao i druga nova izdanja Lookout Games, a povratak domaćinskom životu i gajenju živine je najavljen za jun i premijeru na UK Games Expo, nakon čega će igra krenuti u redovnu prodaju.

Million Dollars, But…

Million Dollars, But…

Šta biste uradili da imate milion dolara? Verovatno svašta, ali šta ako postoji i neka kvaka pored toga? Upravo to je tema nove party igre iz Cryptozioc Entertainment. Razvijana u saradnji sa Rooster Teeth, Million Dollars, but… se zasniva na seriji ovog kanala i od igrača traži da naprave komične kombinacije karata. ”Milion dolara, ali kada god kinete… desi se nešto gnusno.” Ako vam ovo zvuči kao sjajna zabava, zabeležite u kalendarima da igra izlazi u julu.

Fungeon Party

Fungeon Party

Došli patuljak, varvarin i elfica u zmajevu pećinu i… napravili potpune gluperde od sebe. To je ukratko ideja iza blesave igre koju uskoro izdaje WizKids. U Fungeon Party ćete imati svoju ekipu fantazijskih heroja, ići na questove, ali – ti questovi su balansiranje kockica na glavi, guranje mipla po stoli i slične vratolomije. Pritom se sve igra protiv časovnika, a čim neko vikne ”Kreni!” nastaje haos za stolom. Glupiranje počinje u junu, kada Fungeon Party stiže u prodavnice.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.