News

Nove RPG igre 12.11.2019: Spremite se za skandinavski gotik horor u Vaesen

Free League Publishing sprema skandinavski gotik horor a Fantasy Flight Games almanah vozila za Star Wars. Cubicle 7 donosi nove načine za unesrećivanje družina u WHFRPG Apocrypha Now. Više o novim naslovima u nastavku.

Vaesen

Vaesen

Švedski izdavač Free League Publishing je najavio novi RPG, ovog puta inspirisan skandinavskim folklorom. Kao i obično, prvo ide Kickstarter kampanja a zatim će igra stići i u prodavnice. Vaesen: Nordic Horror Roleplaying Game je na Kickstarteru skupila potreban novac za 13 minuta a sada se planirano izdanje dodatnim novcem šminka.

Vaesen je gotik horor RPG koji je, kao što rekosmo, inspirisan skandinavskom, tačnije norveškom mitologijom. U njoj će se naći fitivan nordijski svet u kome se rađaju nove civilizacije i postoji samo nekoliko industrijalizovanih gradova. U prirodi, prepunoj šuma, život teče po starim pravilima i strašni mitovi i legende žive tik iza vašeg vidokruga. Igrači će putovati do dalekih “bogu iza nogu” sela da bi istraživali paranormalne prijave i otkrili tajne mističnog severa. Knjigu piše Nils Hintze i bazira se na delima Johana Egerkana. Vaesen će u prodavnice stići tokom leta 2020. godine.

Star Wars: Starships and Speeders

Star Wars: Starships and Speeders

Za uspešno obitavanje u dalekoj galaksiji pored svetlosle sablje i blastera potrebni su vam svemirski brod i spider. Baš ovim stavkama se bavi novi suplement za Star Wars RPG u izdanju Fantasy Flight Games. Star Wars: Starship and Speeders pokriva preko 130 različitih vozila iz sve tri linije Star Wars RPG proizvoda. Ovaj almanah je kompatibilan sa Edge of the Empire, Age of Rebellion i Force and Destiny. Prvi deo se bavi planetarnim vozilima, kao što su landspeeder, speed bikes i sand barges. Drugi i treći deo knjige je posvećen starfighter, transport, freighter i shuttle tipovima interplanetarnih vozila, u narodu poznatijih kao svemirski brodovi. Ostatak je posvećen većim svemirskim kreacijama. To su cruisers, frigates, battleships i stanice. Da, knjiga sadrži informacije o Milenijumskom Sokolu i Slave I. Star Wars: Starships and Speeders će se u prodavnicama naći u prvom kvartalu 2020. godine.

WHFRP: Apocrypha Now

WHFRP: Apocrypha Now

Cubicle 7 je skupio kolekciju legendi iz Warhammer Fantasy Roleplaying prošlosti u novi PDF suplement Apocrypha Now. WHFRPG je jedan od originalnih RPG sistema mračne fantazije. Ako vam se nije desilo da vam grkljan prerezan od strane kultista haosa u mračnoj noći, onda ste ga igratli pogrešno. Apocrypha Now donosi kompendijum zaboravljenih pravila koja će obogatiti vašu kampanju. U njoj se nalaze i legendarne avanture A Rough Night at the Three Feathers i Night of Blood. Iz pera famoznog Grejema Dejvisa ove avanture su se provlačile kroz prve dve edicije WHFRPG i ostala reizdanja. Sem njih Apocrypha Now donosi pravila koja pokrivaju nove aspekte borbe, psihologije i socijalnih klasa. Tu je i magična oprema i proširena pravila za vatrena oružja i Warhammer svetu.

Apocrypha Now je dostupna na DriveThruRPG servisu ovde.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.