Boardgames

Magic: The Gathering primljen u National Toy Hall of Fame

Nije da nam je za to bilo potrebno i zvanično priznanje, ali sada definitivno može da se kaže da je Magic: The Gathering kultna igra. Igračka. Ma oba.

National Toy Hall of Fame svake godine dodaje u svoju kolekciju igračke i društvene igre koje su dostigle kultni status. Ove godine na listi dobitnika prestižnog priznanja našao se i Wizards of The Coast klasik. Jeste da je za to trebalo da prođe “samo” 26 godina, ali bolje ikad nego nikad.

Magic: The Gathering je pobedio druge nominovane društvene igre – Risk i Jenga – a pored istog je mesto u Hall of Fame našla bojanka (da, kao koncept), kao i igračka Matchbox Cars. Pre dve godine, Clue je uvršten u ovu ekskluzivnu listu, gde se takođe nalazi i Monopoly. Ovo je druga po redu igra iz Wizards of The Coast na listi, sa Dungeons & Dragons koji je 2016. godine našao svoje zasluženo mesto na ovoj listi.

A ako niste još isprobali ovu igru zbog koje su mnogi od nas ostajali bez džeparca, Magic: The Gathering Arena je besplatna ulaznica u svet Medžika. National Toy Hall of Fame je osnovan 1998. godine, nalazi se u Ročesteru u Njujorku, a do sada je udomio 63 igračke i društvene igre.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.