Card Games

Ovog meseca Magic: The Gathering Arena zvanično startuje

Godinu dana nakon startovanja MTG Arena otvorene bete, uvek popularna Magic: The Gathering besplatna kartična igra za PC će oficijelno startovati 26. septembra.

Digitalno izdanje Magic: The Gathering će istog datuma dobiti i novu najavljenu ekspanziju Throne of Eldraine. Ovo je set karata koji nas vodi u novi svet inspirisan bajkama, vitezovima i srednjovekovnim legendama. Wizards of the Coast je još jednom uverio igrače da neće biti resetovanja kolekcija karata tako da možemo mirno da nastavimo da igramo. Igrači koji se uloguju u MTG Arenu pre 26. Septembra će dobiti specijalni Renewal poklon. To će biti 10 rare ili jačih karata iz Standard 2020 setova u koje spada i Throne of Eldraine.

Standard rotacija i katastrofalni Historic format

Septembar je vreme za promene u Standard formatu te će istog datuma četiri najstarija seta napustiti rotaciju. Oni će ustupiti mesto setu Throne of Eldraine i novim setovima najavljenim za 2020. godinu. Setovi koji nas napuštaju su Ixalan, Rivals of Ixalan, Dominaria i Core Set 2019.

Karte koje izlaze iz rotacije neće biti zaboravljene. U fizičkoj verziji Magic: The Gathering ove karte prelaze u Modern format koji je pored Standarda jako popularan. U digitalnoj verziji one će se naći u novom formatu Historic, koji će kako vreme prolazi dodatavati nove karte koje napuštaju Standard format.

MTGA Standard rotacija

MTGA Standard rotacija

Sve kartične igre, bilo fizičke ili digitalne, imaju neku formu igranja sa starijim kartama. Dok je svetlo upereno na najnovije karte ostavlja se mesto za igranje i sa favoritima iz prošlosti. Wizards of The Coast je odlučio da cena za pravljenje karata iz Historic seta bude 2 prema 1. Drugim rečima, koristićete 2 wildcarda da bi ste napravili 1 kartu.

Ni jedna druga velika kompjuterska kartična igra ne čini igračima život težim ako žele da igraju sa kartama koje nisu trenutno aktuelne. Čak ni Hearthstone, Blizzardov naslov poznat po svojoj gramzivoj monetizaciji, ne radi ovakve stvari. MTG Arena će biti jedini veliki igrač na ovoj sceni koji će aktivno kažnjavati svoje igrače koji žele da igraju nestandardne formate.

Wizards of the Coast je poznat po tome da donosi neke nelogične odluke koje je više puta bio spreman da promeni posle reakcija igrača i fanova. Dok čekamo da se to, nadamo se, i ovaj put desi, pogledajmo trejler za set Throne of Eldraine.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.