Boardgames

Hasbro sprema renoviranje Cluedo kuće

Cluedo

Cluedo

Hasbro je najavio da se kuća iz krimi igre Cluedo (ili Clue) sprema za renoviranje pred svoj 70ti rođendan!

Predstojeća renovacija kuće nesrećnog Doktora Bleka, oficijelno zvana Tudor Manor, će doživeti prve promene od svoje premijere daleke 1949. godine. Naravno da postoje desetine različitih verzija Cluedo igre. Tokom prethodnih 70 godina nastale su i Family Guy, The Simpsons, Big Bang Theory i The Walking Dead varijacije, ali je Entoni Pratov raspored devet lokacija u kući ostao nepromenjen u tradicionalnoj igri. Cluedo je 2017. godine primljen u National Toy Hall of Fame a sprema se i rimejk kultnog filmskog klasika.

Cluedo

Cluedo

Za one koji ne znaju ili su zaboravili kuća sadrži kuhunju, balsku salu, konzervatorij, bilijarsku sobu, biblioteku, radnu sobu, hol, dnevnu sobu i sobu za ručavanje. Razne varijacije Clueda su donosile i druge prostorije poput spa, studija, bazena, garaže, kućnog bioskopa i gazeba. Od svog nastanka igra je doživela dosta promena uključujući i promenu imena jer se prvobitno zvala Murder!. Raspored i broj prostorija se nije menjao.

Kako je nastala Cluedo društvena igra

Marketinška kampanja izdavača Hasbro i studija za dizan enterijera Houzz je naznačila da je vreme da se hol Tudor Manor promeni. Do 9. septembra fanovi Clueda mogu glasati za neke od tri nove prostorije ili jednostavno detaljno čišćenje i renoviranje hola. U ponudi su dnevna soba, veliko kupatilo ili gostinjska soba.

Sve četiri sobe su dizajnirale arhitekte iz firmi za dizajn enterijera. Pobednička soba može imati i uticaj na samo igranje te se dizajneri igre spremaju za potencijalno adaptiranje nekih pravila.

Soba koja je osvojila srca fanova će biti poznata 21. oktobra, a nova edicija Clueda, sa renoviranom kućom bi trebala da se pojavi u prodavnicama tokom decembra 2019. godine.

 

Categories: Boardgames, News

Tagged as: , , , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.