Boardgames

Nedeljne vesti 6.7. – 13.7.2018

Petak je. Pa još trinaesti, pa još nedeljne vesti. Pa još nema ni kiše. E baš na takav dan vam između ostalog donosimo novosti o novoj Azul igri u izdanju Next Move Games kao i prvu sliku nove ekspanzije za popularnu Concordiu. Plaid Hat Games sprema novi kartični naslov o superherojima a diGIOCHI za letnje sajmove sprema Catalyst. Tu su još i dinosaurusi u Jurassic Park: The Chaos Gene kao i još jedan nepotreban CCG u izdanju Wizards of the Coast i Hasbroa Transformers CCG. Uživajte!

Azul Stained Glass of Sintra

Azul Stained Glass of Sintra

Next Move Games studio, koji potpada pod Plan B Games, je najavio novi Azul naslov pod imenom Azul: Stained Glass of Sintra. Nova igra dizajnera Majkla Kislinga nas stavlja u ulogu dekoratera vitražnih prozora kraljevske rezidencije u Sintri u Portugalu. Ovo je sasvim očekivani potez izdavača pošto je Azul do sada  prodat u preko 320.000 primeraka i preveden na 25 jezika a osvajač je i mnogobrojnih nagrada. Nova igra će svoju premijeru imati na Essen Spiel 2018 sajmu krajem oktobra.

Concordia Venus PHOTO: Heavy Cardboard

Concordia Venus PHOTO: Heavy Cardboard

Kako je primećeno na nemačkom sajtu društvenih igara Mak Gerdts i PD-Verlag spremaju novu ekspanziju za Concordiu pod imenom Venus. Ekspanzija je zamišljena za 4 ili 6 igrača koji će igrati u timovima koji će sedeti jedni prekoputa drugih.  Akciju sa karte koju igra jedan saigrač igraće i svi drugi u njegovom timu dok su skladišta odvojena. Nova ekspanzija će se naći na predstojećem GenCon sajmu.

Guardians

Guardians

Heroj udario na heroja u novoj kartičnoj igri Plaid Hat Games pod imenom Guardians. U ovoj futurističkoj igri gde mir i red za burek i jogurt čuvaju heroji sa super-moćima, isti će se sukobiti za prevlast nad određenim teritorijama. Svaki igrač ima tri heroja sa svojim specijalnim moćima kao i ultimativnim destrukcijama. Nabudžite špil pa rokanje. Ko prvi do devet poena dobija zvanje super super heroja. Jeste, skoro pa Overwatch…Igra će biti premijerno prikazana na GenCon sajmu a zatim se na jesen očekuje u prodavnicama.

Catalyst

Catalyst

Iz Italije nam ovoga leta stiže Catalyst. Smeštena u Doba Ponovnog Rađanja, igra pred 2 do 4 igrača postavlja zadatak regrutovanja naslovnih Katalizatora, moćnih ljudi koji manipulišu energijom. Osim stvaranja armije ovih nadljudi, gradićete i zgrade kako biste razvili ekonomiju i time pokretali svoju novu vojsku. DV Giochi će igru lansirati na GenCon-u početkom avgusta.

 

Transformers The Trading Card Game

Wizards of The Coast radi na novoj Transformers igri. Legendarna kompanija i sigurno najveće ime u svetu kartaških igara sprema Transformers Trading Card Game u saradnji sa Hasbro, igru u kojoj ćemo sakupljati Autobote i Deseptikone i onda ih prevrtati po stolu. Naime, određene karte će biti dvostrane i time ćete svog Transformersa pretvarati u vozilo i obratno. Da li će igra moći da parira Magic: The Gathering videćemo u septembru, kada starter paket i prvi busteri stižu u prodaju.

Jurrasic Park The Chaos Gene

Jurrasic Park The Chaos Gene

Povodom 25. godišnjice filma Park iz Doba Jure stiže i društvena igra Jurassic Park: The Chaos Gene. Najavljena prošle godine, igra konačno izlazi ove jeseni u izdanju Mondo Games, a klasični dungeon crawl predstavlja kao asimetričnu jurnjavu u kojoj možete biti posetilac parka, naučnik, velociraptor ili T-Rex. Na raspolaganju će biti nekoliko scenarija sa različitim zadacima, kao i neizbežne minijature. Nažalost, Džef Goldblum nema svoju figuricu u igri.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.