Boardgames

Novoformirani Mondo Games najavio Jurassic Park i The Fight Club

Kompanija Mondo je poznata po proizvodnji raznovrsne robe namenjene geek kulturi. Mondo Tee, nazvan filmski art butik, kreira limitirane serije filmskih postera, majci, remasterovanih vinil izdanja filmske muzike kao i VHS reizdanja filmova. Novi ogranak kompanije, pod imenom Mondo Games, će se fokusirati na kreiranje licenciranih igara baziranih na filmovima.

Ova kompanija je privukla pažnju ljubitelja hobija svojom saradnjom sa Project Raygun na društvenoj igri The Thing: Infection at Outpost 31, koja je bazirana na Karpenterovom horor filmu iz 1982. godine. Brend menadžer Džej Šo je otkrio da se studio sprema da u sledećoj godini izda tri nove igre.

The Thing: Infection at Outpost 31 na Essen sajmu

The Thing: Infection at Outpost 31 na Essen sajmu

The Fight Club će biti kartična igra koja će se razlikovati od party igara, kao što su Cards Against Humanity, kao i od CCG igara kao što je Magic: The Gathering.  Kompanija je ambiciozno najavila da ova kartična igra neće biti nalik ni jednoj igri na tržištu.

Drugi veliki naslov, najavljen za iduću godinu. će biti Jurassic Park: The Chaos Gene. Asimetrična, takmičarski orijentisana igra će sa jedne strane stavljati igrače u ulogu naučnika koji kreiraju dinusauruse od pronađenih ostataka DNK, dok će sa druge strane biti igrači u ulozi posetilaca parka koji pokušavaju na sve načine da prežive i pobegnu iz parka. Na trećoj strani su igrači koji su u ulozi velociraptora dok je četvra strana rezervisana za T-Rexa.

Foto: Cinapse

Foto: Cinapse

Sem ovih filmskih adaptacija, gospodin Šo je rekao da Mondo radi na svojoj prvoj kompletno originalnoj društvenoj igri. Igru je samo opisao kao bogato narativno iskustvo koju kreiraju njihovi omiljeni dizajneri. Informacije o tome ko su dizajneri i druge informacije o igri u ovom momentu nisu dostupne.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.