Boardgames

Nedeljne vesti 28. 04. – 5. 05. 2017.

Prenosimo vam najvažnije vesti iz sveta vašeg omiljenog hobija. Dve važne vesti za ljubitelje kvalitetnih repova. Stizu nam Rambo i The Thing društvene igre, kao i novi dodatak za Dead of Winter. Evo svih detalja:

The Thing

Mondo je konačno objavio prve detalje i slike njihove nove društvene igre The Thing: Infection at Outpost 31. U igri baziranoj na legendarnom Karpenterovom filmu, igrači preuzimaju uloge Mekredija, Čajldsa, Gerija i ostalih stanovnika naučne stanice na Antartiku. Cilj je, naravno, da se otkrije ko od prisutnih nije ljudsko biće već opasni vanzemaljski monstrum. Dizajn igre je radio novoformirani studio Project Raygun pod okriljem izdavača USAopoly.

Igra dolazi u dve verzije. Deluks verzija je limitirana na 1982 kopije (godina premijere ovog filma) i imaće drugačije ilustracije i ekstra minijature Palmera kao vanzemaljca kao i jednog od norveških naučnika. Igra izlazi u oktobru, te imate dovoljno vremena da pustite repove kao Kurt Rasel.

Rambo

Kad smo kod repova, Džon Rambo dolazi na naše stolove! Everything Epic je objavio da je obezbedio prava i da je počeo sa stvaranjem društvene igre pod imenom Rambo: The Board Game. Igru kreiraju Kris Batarilis i Džim Samartino a Kickstarter kampanja je najavljena za januar 2018. godine. Everything Epic studio je postao poznat javnosti po kreiranju društvene igre  Big Trouble in Little China, baziranoj na Karpenterovom filmu.

Dead of Winter: Warring Colonies

Plaid Hat Games je najavio sjajan dodatak za njihov popularni naslov Dead of Winter. Dead of Winter: Warring Colones će omogućiti da u igri uživa 4-11 igrača, ako se iskombinuju originalni Dead of Winter i Dead of Winter: The Longest Night. Sada će se dve nezavisne grupe preživelih boriti za opstanak protiv zombija ali i između sebe.

Nove špil karata sa “zajedničkim krizama” će naterati ove grupe da zajedno rade iako su u međusobnom ratu, a usamljeni vuk je igrač koji deluje van ovih grupa i pokušava da održi balans. Haos i bezumlje, baš kao i u pravoj zombi apokalipsi (totalno znamo kako to izgleda). Datum izlaska i cena još uvek nisu objavljeni.

Between Two Cities: Capitals

Stonemaier Games je najavio prvu ekspanziju za njihovu popularnu graditeljsku igru Between Two Cities. Between Two Cities: Capitals dodaje nekoliko zanimljivih elemenata. Stvaranje okruga, prostorno planiranje i novi tipovi pločica su samo neke od novih mehanika, a igra dolazi i sa premijum drvenim miplovima, koji su ranije bili dostupni samo kao promoi. Dodatak će biti dostupan u prodavnicama u julu 2017. godine.

Seikatsu

Mat Lumis i Isak Šalev će krajem avgusta pod okriljem IDW Games, izdati novu igru – Seikatsu. U ovoj igri 1-4 igrača se takmiči u gradnji zen bašte. Svaki od igrača će pokušavati sa pločicama da napravi najbolji pejzaž ispred svoje pagode. Pločice imaju dvostruki aspekt, te ono što je deo lepog pogleda za vas možda neće lepo izgledati iz perspektive drugog igrača.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.