Boardgames

Nedeljne vesti 24. 03. – 31. 03. 2017.

Prenosimo vam najvažnije vesti iz sveta vašeg omiljenog hobija. Evo šta se dešavalo protekle nedelje:

Big Trouble in Little China

  • Igra o kojoj se sve više priča dok pompa polako raste je i Big Trouble in Little China. Da, taj film…da..Kurt Rasel…gospodar repova, siledžijke i svemira…jeste. Igru dizajniraju Kris Batarlis i Boris Polonski. Ovaj kultni Karpenterov film su zamislili kao tematsku, kooperativnu, avanturističku i stratešku igru sa minijaturama za jednog do četiri igrača (koliko buzzworda u jednoj rečenici). Svaka partija ima dve faze od kojih se u prvoj četiri od šest heroja snalazi u Kineskoj Četvrti, dok se drugi deo odigrava u Lo Panovoj jazbini. Igra će biti dostupna za naručivanje krajem ove godine. Izdavač je Everything Epic i BOOM! Studios.

 

Scythe: The WInd Gambit

  • Stonemaier Games su najavili novu, drugu po redu, ekspanziju za Scythe. Ekspanzija nosi ime Scythe: The Wind Gambit, i donosi vazdušne brodove za sve frakcije kao i Resolution karte. Očekivani izlazak je četvrti kvartal 2017. godine, sa prikazivanjem u Essenu.

 

Planet of the Apes

  • Originalni dizajner igre Arkham Horror, Ričard Launius, trenutno radi na novoj igri – Planet of the Apes. Igra je bazirana na originalnom filmu iz 1968. godine sa Čarlton Hestonom u glavnoj ulozi. Ovu kooperativnu igru za jednog do četiri igrača će objaviti IDW Games.

 

The Tower of London

  • WizKids je najavio za april novu igru pod imenom Tower of London. U ovoj igri za tri do pet igrača, u ulozi ste Bifitera. Cilj je uspostaviti kontrolu nad što većim delom čuvenog dvorca i uhvatiti sedam vrana.

 

The Spiell Press

  • Nevermore Games u sardnji sa Džejsonom Tagmirom iz Button Shy Games sprema novu liniju igara The Spiel Press. Pod ovom etiketom oni će izdavati premium “rolaj i piši” igre, koje će tematski i sadržajno biti bogatije od svojih prethodnika (Dice Stars, Can’t Stop Express, OctoDice) a takođe će imati i “legacy” elemente. Prve dve igre su već najavljene – Blood Royals i Star Maps.

 

Munchkin X-Men

  • Steve Jackson Games u saradnji sa USAopoly još jednom presvlači njihovu popularnu kartičnu igru Muchkin. Ovog puta biće to popularni Marvelovi junaci iz X-Men univerzuma.

 

Conan Scenarios

  • Asmodee je objavio nove scenarije za njihovu, ne baš uspešnu, stonu igru sa minijaturama – Conan. Novi scenariji su dostupni online i besplatni su.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.