Boardgames

Scythe nova ekspanzija – The Wind Gambit

Džejmi Stegmajer je objavio nove informacije povodom druge ekspanzije za njegovu veoma popularnu igru Scythe. Deo nove ekspanzije Scythe: The Wind Gambit je napravljen u saradnji sa velikim fanom ove igre, Kai Starkom, koji je i napravio većinu dodatnih pravila u ovoj ekspanziji.

Stegmajer, impresioniran onim što je video,  pozvao je momka da zajedno urade ekspanziju koja će pred igrače stići u četvrtom kvartalu 2017 godine i najverovatnije na Essen.

Scythe: The Wind Gambit sadrži dve modularne ekspanzije. Prva je Airships, a druga je Resolutions. Evo šta nam novo donose:


Airship modul uvodi vazdušne brodove i cepeline. Ove jedinice nemaju limite prilikom kretanja. Sve vazdušne jedinice dobijaju osobine koje nastaju uparivanjem dve kartice, od kojih je jedna pasivna a druga agresivna..

Resolutions  je modularan dodatak igri koji menja kako se igra završava. Mesto standardnog kraja igre kada se postavi šesta zvezdica, Resolution karte će određivati kada i kako se igra završava.

Za ovu ekspanziju neće biti pokretana Kickstarter kampanje niti će biti naručivanja unapred. Scythe: The Wind Gambit će biti dostupan u vašoj omiljenoj prodavnici društvenih igara po ceni koja će biti ista kao i za prvu ekspanziju.

Naravno da druga ekspanzija neće stati u originalnu kutiju Scythe igre, te je Stonemaier Games pitao igrače da li bi kupili veću praznu kutiju u koju bi mogli da smeste kompletan sajt sa svim ekspanzijama i komponentama.

Da Džejmi, želimo. Ti možeš da nam prodaš i prazne kutije. Samo nam je žao što veliki beogradski fan Chomie nije kreirao ova dodatna pravila.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.