Articles

Papir-Štampač-Makaze: Circle the Wagons, First Snow i Tempus Imperium

Dobrodošli u novu rubriku posvećenu Print-and-Play igrama; Papir-Štampač-Makaze. Ideja i cilj  je da s vremena na vreme prikažemo i ukratko opišemo besplatne i komercijalne PnP igre koje možete i bez mnogo iskustva relativno lako napraviti. Za premijerno izdanje izdvojili smo Circle the Wagons, First Snow i Tempus Imperium.

Circle the Wagons

Circle the Wagons

Circle the Wagons

ButtonShy je firma poznata po malenim i jeftinim igrama koje staju u džep, pa je jedan od ponosnih predstavnika njihovog wallet programa i igra Circle the Wagons.

Namenjena je igranju u dva igrača ili solo sa ekspanzijom, igra nudi veoma lagana pravila, prijatne ilustracije, modularne ciljeve za dobijanje poena i kratko vreme igranja. Dok solo scenariji, iako odlično zamišljeni, imaju problema sa balansom, igra je apsolutno fantastična za 2 igrača, i sa svojih 18 karata će biti savršen partner u svim kraćim i dužim putovanjima!

PnP fajlove za Circle the Wagons možete kupiti na ButtonShy sajtu.

First Snow

First Snow

First Snow

Pobednik BGG-ovog takmičenja za devetokartnu nano igru iz 2017. godine, First Snow prati mlađane Inuite koji moraju sami preživeti zimu kako bi ušli u svet odraslih. Pastelne boje i veoma lepe ilustracije vas pozivaju da sednete za sto i uz jednog protivnika uđete u ovaj ledeni, surovi svet. Pravila su relativno lagana, ali je igra veoma ozbiljna i uključuje postavljanje radnika, blefiranje, praćenje resursa.

Pored jednog lista kartica za First Snow će vam biti potrebno i par kockica i nekoliko markera za obeležavanje inventara. Sve to će vam potencijalno ponuditi sate zabave uz zanimljivu mozgalicu.

PDF za First Snow možete naći na BGG stranici igre.

Tempus Imperium

Tempus Imperium

Tempus Imperium

Roll and write igre su u poslednjih godinu, dve uvele opštu pometnju u svet društvenih igara. Tim putem je krenuo i dizajner Chris Anderson koji nam predstavlja Tempus Imperium. Njega ne zanima što vreme ne predstavlja idealnu nasumičnost, pa umesto kockica u igru uvodi korišćenje brojeva iz trenutnog datuma i vremena.

Tempus Imperium je inovativan i zabavan, a izbacivanje kockica iz cele priče uvećava portabilnost i mogućnost igranja praktično bilo gde. Igra je zvanično zamišljena za solo igranje, ali ne vidimo nikakav razlog zašto dva igrača ne bi mogla da se takmiče koliko će ko poena sakupiti ako krenu da igraju u isto vreme!

Pravila i jedan listić za popunjavanje možete besplatno skinuti na sajtu PnPArcade.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.