Boardgames

Lansirana prodavnica Print and Play igara

Od briljantnih igara baziranih na horor filmovima (bez licence naravno) do interaktivnog života Dejvida Bouvija, print-and-play igre (PnP) su jedne od najinventivnijih i najzabavnijih igara koje možete da spustite na sto za džabe ili vrlo malo para.

Pronalaženje pravih PnP igara ponekad zahteva sate pretrage po forumima i slučajne susrete na Reddit stranama. Ponekad ćete nabasati na PnP fajlove za igru koju je neki korisnik objavio, gde ni jedan cent neće otići autoru.  Ovo bi trebalo da se promeni novom bibliotekom PnP igara koja se zove PnP Arcade, koja je zaplovila internet okeanom prošlog vikenda.

Ovaj sajt donosi PnP izdanja velikog broja poznatih indi izdavača i dizajnera. Prezentuje ih pregledno sa detaljnim informacijama što čini pripremu i štampanje istih kod kuće vrlo jednostavnim postupkom. Cene igara se kreću od potpuno besplatnih do nekoliko evra, a dijapazon naslova je od poznatih i popularnih PnP izdanja do ekskluzivnih naslova i ranih verzija igara koje će se u budućnosti naći na Kickstarter platformi. Koja god da je igra u pitanju, dizajner i izdavač imaju zagarantovanih 70% od prodaje. Trenutno, kao igra nedelje je u ponudi Sprawlopolis (Button Shy Games) za jedan dolar.

PnP Arcade katalog igara svakog dana raste a operatori sajta pozivaju sve dizajnere i izdavače da se pridruže i prošire katalog jeftinih i lakih za napraviti PnP igara.

Categories: Boardgames, Card Games, News

Tagged as: ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.