Boardgames

Legendary gasi Alpha servis, Nerdist i Geek & Sundry prelaze na Twitch

Platforma na kojoj su se vrteli originalni programi koje su pravili Nerdist i Geek & Sundry će biti ugašena.

Alpha, servis koji drži Legendary Digital Networks, ugasiće se 31. marta, a mogućnost pretplate na isti je uveliko isključena. Na ovom servisu (koji se plaćao 5 dolara mesečno) vrtele su se brojne emisije posvećene geek kulturi, a među njima i nekoliko onih sa fokusom na društvene igre i RPG. Ono što je za našu sferu interesovanja bitno – Geek & Sundry i Nerdist – preseljeno je uveliko na Twitch. G&S je odavno popularan na Twitchu i mnogi smatraju da je odlazak sa Alphe odavno planiran jer je ovaj šou gro publike gradio van Legendaryjeve platforme.

”Svi mi u Nerdist i Geek & Sundry smo vam zahvalni što ste bili deo ove divne komune”, izjavili su povodom toga iz Alpha tima. Razlog gašenja servisa nije preciziran, mada se pretpostavlja da je zbog odlaska Critical Role koji je donosio veliku gledanost, ali i zbog finansijske neodrživosti (koliko vas je uopšte čulo, ili čak koristilo Alphu?). Legendary tvrdi da je mesečna gledanost Alphe prelazila 400 hiljada sati, ali okviran broj pretplatnika nisu želeli da otkriju.

A kada smo se već dotakli Critical Role, isti je nedavno lansirao kampanju za animiranu seriju i uveliko sakuplja milione.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.