Boardgames

Popularni D&D internet šou Critical Role najavio planove za budućnost

Critical Role igrači

Critical Role igrači

Članovi popularnog Geek & Sundry programa Critical Role su danas objavili velike vesti.

Popularna veb serija Critical Role, u kojoj grupa profesionalnih glasovnih glumaca igraju Dungeons & Dragons, napušta svoje Geek & Sundry gnezdo i počinje novi život. Od sada Critical Role možete gledati u novom studiju, na njihovom oficijelnom Twitch i YouTube kanalu.

Critical Role je uvek bio u vlasništvu svojih učesnika ali su prvi striming šou koji se odvojio od svoje matične produkcijske kuće (Geek & Sundry i Legendary Digital Networks) i započinje nezavisan rad. U svojoj objavi, Critical Role tim je objavio da će i dalje voditi sve aspekte biznisa i novih kreativnih poduhvata kao i kreiranje i vođenje nove online prodavnice. Geek & Sundry će nastaviti da emituje Critical Role i Talks Machina kao i do sada.

Ovo privatno gejming veče koje je vodio DM Metju Merser,  stiglo jedo Feilicije Dej koja je ponudila grupi da vodi svoju igru onlajn na kanalu Geek & Sundry. Premijera prve epizode se odigrala 12 marta 2015. godine.  Prva (trosatna) epizoda je do sada pregledana skoro 7.8 miliona puta na YouTube kanalu. Program je od tada evoluirao uz bogatiju produkciju te se prvo prikazuje na Alpha kanalu (plaćeni program Geek & Sundry) a kasnije se strimuje na Twitch i YouTube. Trenutno ima preko 500.000 gledalaca svake nedelje.

Role playing pred kamerama ima sve veći uticaj na razvijanje hobija i postao je mejnstrim. Čak polovina novih ljubitelja Dungeons & Dragons 5ed je prvo gledala onlajn igranje pre svoje prve kupovine.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.