Games

Naselite Catan uskoro i na Nintendo Switch konzoli

Asmodee Digital nastavlja pohod na Nintendovoj super popularnoj hibridnoj konzoli.

Nakon uspeha Carcassonne na Nintendo Switch ove zime, veliki izdavač je otkrio da će u junu objaviti i Catan za kućno-prenosnu konzolicu. Vest nam je stigla sa Asmodee Twittera, gde je uz poruku ”Jedna od najpopularnijih društvenih igara svih vremena dolazi na Switch” otkriven i datum izlaska igre – 20. jun.

Nekada Settlers of Catana, a sada samo Catan, 1995. godine je pokrenuo zlatno doba društvenih igara u kome smo i dalje. Igra je koja i dalje dobija nova izdanja, proširenja i u kojoj se održavaju šampionati, te ne iznenađuje što Asmodee želi da je dovede ka što većoj publici. Za dolazak ovog modernog klasika na Switch iz Asmodee Digital su izjavili sledeće: ”Sigurni smo da će se igra dopasti svima koji su igrali originalnu društvenu igru, ali i novoj publici koja će dobiti priliku da se upozna sa ovim remek delom.”

O veličini i uticaju ove igre dovoljno govori činjenica da je u pripremi i Catan igrani film. A ako je kojim slučajem nemate u kolekciji, imate priliku da je osvojite u našem rođendanskom giveawayu.

Categories: Games, News

Tagged as: , , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.