Articles

Asmodee predstavio novu liniju igara – Moderni Klasici

Asmodee, koji pod svojim okriljem trenutno ima najveći katalog društvenih igara zahvaljujući svojim partnerstvima, najavio je svoju novu liniju – Modern Classics.

Moderni Klasici su kategorija igara koje se lako uče i pružaju veliku dubinu zabave i predstavljaju dobru osnovu svake nove ili već postojeće kolekcije. Naslovi u ovoj liniji pokrijvaju širok spektar mehanika i načina igranja i svaka od njih se smatra gateway igrom u svom žanru.

“Moderni Klasici prestavljaju malu grupu pionirskih naslova sa velikom zaostavštinom u industriji društvenih igara i koje su uspešno odolevaju testu vremena. One ostaju omiljeni izbor pri kupovini prvih igara pri upuštanju u hobi. […] Svaki od navedenih naslova je lak za učenje a težak za savladati, što ih čini podobnim za svako igračko okupljanje. Liniju Modernih Klasika predstavljaju: Ticket to Ride: Europe, Catan, Carcassonne, Dixit, Pandemic i Splendor.”

Iako je ovo samo potez za privlačenje novih mušterija, neosporan je kvalitet izabranih igara. Samo u ovih šest igara imamo veoma raznovrsne mehanike poput draftovanje karata, građenje mreže, spuštanje pločica, skupljanje setova, pričanje priče, kooperativno igranje, trgovinu i menadžment resursa. Posle odigranih ovih šest igara, zainteresovani će imati predstavu o tipovima igara koje im se sviđaju i predstavljaju polaznu tačku u istraživanju ovog hobija.

Da li će Moderni Klasici dodati još koju igru u svoje okrilje još uvek se ne zna. Vreme će pokazati.

Asmodee - Modern Classics

Asmodee – Modern Classics

 

1 reply »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.