Games

Mansion of Madness postaje video igra

Jedna od najpoznatijih Cthulhu društvenih igara će dobiti digitalno izdanje, ali to neće biti ono što mi u Pitchwise volimo da zovemo ”digitalni karton”.

Mansions of Madness, velika, preogromna igra inspirisana delima H.P. Lavkrafta će, u izdanju Asmodee Digital i razvojnog studija LuckyHammers, biti punokrvna 3D video igra. Umesto direktne digitalizacije društvene igre, kao što smo do sada više puta viđali, Mansions of Madnes: Mother’s Embrace će biti avanturistička igra sa pogledom iz trećeg lica i slobodnim kretanjem po ”kućama ludila” umesto table sastavljene od pločica kao u društvenoj igri.

Smeštena u 1926. godinu, igra će vas poslati tragom rešavanja misterije u ukletu kuću, a vodićete četvoročlani tim avanturista u borbi protiv logičkih problema i čudovišnih užasa koji dovode do ludila a, u još gorem slučaju, sigurnu pogibiju. Kao i stona verzija, digitalni Mansions će vas upoznati sa čuvenim licima iz Arkham Horror Files, poput Dženi Barns i Rolanda Benksa. Zanimljivo je da igra izgleda neće imati nikakvu vrstu multiplayera. Kako je navedeno na Steam strani igre, Mother’s Embrace će podržavati samo solo igranje, što znači da će jedan igrač naizmenično voditi četiri lika. Šteta ako ovako ostane, jer se Mansions of Madness u drugom izdanju pokazao kao odlično kooperativno iskustvo.

Više informacija nas svakako očekuje u narednim mesecima, a Mansions of Madness: Mother’s Embrace dolazi na PC početkom 2019. godine.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.