Boardgames

Nove društvene igre 11. 10. 2019: Astal da blista, bejbi

Još jednu oktobarsku nedelju zatvaramo pogledom na nove društvene igre koje stižu u prodavnice ili će biti prikazane na Essen Spiel sajmu.

Najveća najava je svakako zvanična Terminator društvena igra, kao prateći proizvod za veliki filmski spektakl koji nas uskoro očekuje. Kako smo u mesecu kada se rezbare bundeve i gledaju strašni filmovi, stiže i jedna igra sa horor tematikom. Da nije sve za dizanje kose na glavi pobrinulo se nekoliko finih euro igara, jedna slatka mala igra o vatrometima i, na kraju, jedna minijaturna ratna igra.

Terminator: Dark Fate

Terminator: Dark Fate

River Horse je najavio da će poslednjeg dana 2019. godine objaviti Terminator: Dark Fate, The Card Game. Bazirana na istoimenom filmu koji uskoro stiže u bioskope, Terminator: Dark Fate je kooperativna kartična igra građenja špila smeštena u vreme nakon Sudnjeg Dana. Igrači će zajedničkim snagama pokušavati da nadmudre i prežive Rev-9 mašine koje ih bez milosti i odmora love. Skupljaće oružja i ostale resurse kako bi lakše izbegli terminatore i našli način da ih neutrališu. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 30 minuta.

Horrified

Horrified

Nakon privremene ekskluzivnosti za američko tržište, Ravensburger je objavio da je njihova horor igra Horrified od sada dostupna širom sveta, taman pred Noć veštica. Grad se trese od straha dok po ulicama idu legendarna filmska čudovišta – Drakula, Frankenštajnovo čudovište i njegova draga, Mumija i drugi. Igrači udružuju snage i hrabrost kako bi zaštitili grad, a igra ne nudi naročito komplikovana pravila tako da će biti interesantna i porodicama koje se igraju zajedno.

Hanabi Deluxe II

Hanabi Deluxe II

Slatki mali Hanabi jedna je od najboljih igara za parove, a sada je dobio nastavak u izdanju R&R Games. Ponovo ćete slagati vatromete, ali sada su tu velike domino pločice umesto karata. Pravila su ostala ista – vidite sve što drugi igrači imaju, sem svoje kolekcije, a u novom izdanju se to blago komplikuje dodatkom zanatlijskih pločica. Hanabi Deluxe II je upravo pušten u prodaju, tako da ga očekujte svakog trenutka i u domaćim prodavnicama.

Alubari: Nice Cup of Tea

Alubari: Nice Cup of Tea

Nema ništa bolje u ovim jesenjim danima od fine šolje čaja, a tako misli i izdavač Studio H. Oni će na Essen Spiel sajmu prikazati Alubari: A Nice Cup of Tea, worker placement igru iz Snowdonia serijala koja nas vodi u zapadnu bengalsku regiju. Uzgajaćemo čaj, ali ćemo i razvijati lokalnu železnicu kako bi biznis procvetao (ovo je ujedno i aktiviranje finala igre). Tu su i pravila za solo igranje, pa ćemo videti kako će to funkcionisati.

Blitzkrieg!

Blitzkrieg! (PHOTO: PSC Games)

Plastic Soldier Company (PSC) će objaviti Blitzkrieg!. Ovo je ratna strateška igra dizajnera Paola Morija i ne traje duže od 20 minuta. Igrači će ratovati na više ključnih frontova tokom Drugog svetskog rata. Vući će vojne tokene iz vrećice i raspoređivati resurse na kritična bojišta. To će vam doneti pobedničke poene, više resursa kao i specijalna oružja. Posle uspešne Kickstarter kampanje ovaj naslov će stići i u vaše omiljene prodavnice društvenih igara. Kako izgleda Drugi svetski rat u manje od pola sata premijerno ćemo videti na predstojećem Essen Spiel 2019 sajmu.

Dawn of Mankind

Dawn of Mankind

Tasty Minstrel Games je najavio novu worker placement igru Dawn of Mankind, dizajnera Marka Pranza. U ulozi nomadskog plemena u praistoriji igrači će voditi svoje ljude ka prosperitetu, umnožavanju i dobrom pećinskom slikarstvu. Igrač koji najbolje bude menadžerisao svoje pleme, njihove potrebe i slike će na kraju biti proglašen pobednikom. Ovo je igra za 2 do 5 igrača i ne traje duže od sat vremena. Svoju premijeru i početak prodaje Dawn of Mankind će imati na Essen Spiel 2019 sajmu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.