Boardgames

Najveća Ouija tabla na svetu za prizivanje gabaritnih duhova

Najveća Ouija tabla na svetu Salem Guiness World Record

Šta raditi kada želite da u najstrašnijoj noći godine (a pod time ne mislimo na otvaranje novog Lidla) komunicirate sa duhovima? Ništa specijalno, treba vam samo Ouija tabla, nekoliko prijatelja i odgovarajuća atmosfera.

A ako prizivate, recimo, Godzilin duh? Pa, bolje bi bilo da nabavite odgovarajuće ogromnu tablu i još više prijatelja koji će da prizivaju debe… pardon, korpulentne duhove.

Upravo takva jedna Ouija tabla postavljena je gde drugde no u Salemu, američkom gradu sa turbulentnom istorijom lova na veštice. Gledali ste sigurno neki film na tu temu, ne moramo da vam elaboriramo. Elem, istorijsko društvo Talking Board iz ovog grada je postavilo rekordno veliku tablu za prizivanje duhova koju su, sasvim prikladno, nazvali Ouijazilla. Tabla je teška 4 tone, odnosno 9000 severnoameričkih veverica, a površina joj je 294 kvadratna metra tj. preko 3000 grizlijevih kvadratnih koraka.

Šalu na stranu, cela stvar je impresivna i kao umetnička postavka, ali je i sasvim funkcionalna. Naravno, ako možete da “potegnete” i pomerite 180 kilograma koliko je težak marker. Džinovska Ouija tabla napravljena je od 99 slojeva šperploče i 75 litara farbe. Autor iste je Rik “Ormortis” Šrek, kome je trebalo godinu dana za ovaj gigantski projekat.

Tako da, ako vas put nanase u Salem u Masačusetsu, eto zanimljive atrakcije za sledeću Noć Veštica.

Categories: Boardgames, News

Tagged as: ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.