Boardgames

Nedeljne vesti 1.3. – 8.3.2019

Sunce je obasjalo grad kao i lepe vesti za nove ekspanzije popularnih društvenih igara. Stiže nam peta po redu ekspanzija za Terraforming Mars kao i prvi dodatak za prošlogodišnji veliki hit Teotihuacan. Osprey Games sprema deckbuilder igru, Undaunted Normandy, sa temom Drugog svetskog rata dok se Niki Valens posle Eldrich i Arkham Horrora, za Plaid Hat Games, bavi problemom kućnih aparata i horora kuće u haosu u igri Quirky Circuits. Memoir ’44 i dalje uspešno živi i ratuje te je Days of Wonder spremio novu ekspanziju koja će nas vinuti u borbeno nebo – Memoir ’44: New Flight Plan. Grey Fox Games sprema 25 igara u jednoj kutiji, Book of Dragons, koju su potpisala velika imena dizajna društvenih igara. Pročitajte u nastavku ko su oni.

Nestabilna vremena očekuju čovečanstvo u Terraforming Mars: Turmoil. Ova ekspanzija nas ponovo vodi na crvenu planetu gde se ljudski rod bori za kontrolu i napredak, dok ih zatrpavaju peščane oluje i ostale nedaće. Globalne kartice sa problemima su glavni dodatak, a pored njih očekuju vas i nove korporacije i projekti. Stronghold Games i Fryx Games planiraju da ovu ekspanziju objave u oktobru na Essen Spiel sajmu.

Quirky Circuits

Quirky Circuits

Ukoliko ste voleli Robo Rally, nova igra na kojoj Niki Valens radi bi trebalo da bude baš za vas. Quirky Circuits pred vas postavlja zadatak programiranja robota koji čisti rusvaj po kući. Problem je što svi igrači moraju da sarađuju, jer je u pitanju kooperativna igra, ali ne znaju šta je zaista ko postavio za sledeću komandu. Izdavač Plaid Hat Games je odlučio da igra koristi njihov popularni format ”igra u knjizi”, pa će svaki od 20 scenarija biti jedno poglavlje knjige i samim tim i tabla za igranje. Quirky Circuits izlazi tokom ove godine.

I ove godine ćemo graditi piramide i imati problem sa izgovaranjem naziva ove igre. Teotihuacan dobija ekspanziju Late Preclassic Period koja donosi nekoliko modula za proširenje osnovne igre. Tako igrači mogu imati asimetrične moći u igri, partije postaju nepredvidive kroz pomračenja i promene klime, a možete se ulepšavati glavna piramida ili graditi prestižni hram koji dalje otvara moćne sposobnosti za vaše radnike. Board & Dice će ovu ekspanziju objaviti na Gen Conu u avgustu.

Dizajneri igre War Chest, Dejvid Tomson i Trevor Bendžamin, ponovo su se udružili i za Osprey Games dizajnirali Undaunted: Normandy. U pitanju je deck building igra za dva igrača smeštena u drugi svetski rat, tačnije, jun 1944. godine nakon Dana D. Vaš špil je ujedno i snaga armije (američke ili nemačke trupe, zavisi na kojoj strani igrate), a igra će imati niz misija inspirisanih stvarnim događajima i pričama 30. pešadijske divizije. Undaunted: Normandy će se u prodaji naći tokom avgusta.

Book of Dragons

Book of Dragons

A sada, konačno, zmajevi! 40 njih je kutiji, predstavljeno fantastičnim ilustracijama, a sa ovim špilom karata možete odigrati 25 različitih igara koje su dizajnirala neka od najvećih imena industrije društvenih igara – između ostalih Martin Volas, Gil Hova i Majk Ficdžerald. Kupovinom Book of Dragons dobijate tri knjižice sa pravilima za strateške i porodične igre, kao i dodatnih 10 igara koje su javno dostupne i osvežene za ovaj sistem. Igra izlazi početkom aprila u izdanju Grey Fox Games.

Memoir '44": New Flight Plan

Memoir ’44”: New Flight Plan

Na kraju, novo veliko proširenje za uvek popularni Memoir ’44 izlazi u maju i doneće čitavu flotu aviona. New Flight Plan će vam omogućiti da na svoje bojno polje pošaljete bombardere i lovce i tako pružili vazdušnu podršku vašim trupama na kopnu. Svi avioni su predstavljeni detaljnim modelima, a ova ekspanzija je kompatibilna sa svim dosadašnjim scenarijima. Takođe, uz nju dobijate i 21 scenario i špilove karata. Days of Wonder navodi da im je ovo najnaprednija ekspanzija do sada.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.