Boardgames

Dizajner Eldritch Horror, Mansions of Madness i Legacy of Dragonholt napušta Fantasy Flight Games

Kodizajner igre Eldritch Horror i Mansions of Madness i tvorac Legacy of Dragonholt je napustila Fantasy Flight Games posle 5 godina rada za ovog izdavača.

Prvi projekat Niki Valens za ovaj studio bio je rad sa Korijem Koničkom na spiritualnom nasledniku Arkham Horror, Eldritch Horror. “Kada sam saznala da ću moj prvi projekat biti Eldritch Horror bila sam zastrašena,” izjavila je Valens. “Znala sam da će igra privući mnogo pažnje kao naslednik Arkham Horror. Kori me je ohrabrio da sama istražujem i da rafiniram ono što sam videla kao problematične deonice igre i nepotrebne komplikacije. Moj cilj je bio da oslikam atmosferu koju su igrači zavoleli u igri Arkham Horror a da pritom sistem učinim jednostavnijim za učenje i igranje”.

Posle ovog projekta radila je na drugoj ediciji Mansions of Madness kao i na nekoliko ekspanzija za ovu igru kao i za Eldritch Horror. Sem rada na Ktulu Mitosima, Valens je radila na Star Wars kartičnoj igri iz 2014. godine pod imenom Empire vs Rebellion kao i na prošlogodišnjoj kooperativnoj avanturističkoj igri Legacy of Dragonholt, smeštenoj u Runebound svetu Terrinoth.

Valens je na tviteru najavila da napušta Fantasy Flight Games, sa jednostavnom naznakom da ne zna šta je sledeće u planu. Njen poslednji dizajn za Fantasy Flight Games će biti “veliko izdanje”koje će se pojaviti krajem ove godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.