Boardgames

Warhammer, Legend of 5 Rings, Vampire the Masquerade – povratak velikih RPG imena

Stavite plašt i čarobnjački šešir, jer se ove godine vraća nekoliko roleplay igara.

Fantazijska verzija Warhammera ovog leta dobija četvrto izdanje. Izdavač Cubicle 7 je nedavno najavio osvnovnu knjigu, Starter Set i veoma lepo (i veoma skupo izdanje za kolekcionare. Warhammer Fantasy Roleplay se u četvrtom izdanju zasniva na d100 sistemu i smešten je u Stari Svet, a Game Masteri će imati alate da vode sesije po različitim setovima pravila i okruženjima. Rulebook za četvrtu ediciju u standardnom i Collectors izdanju izlazi u julu, dok će u septembru izaći Starter Set sa duplo nižom cenom i kompletom materijala koji će igrače uvesti u svet roleplay igara.

Kraljevstvo Rokugan možda osvajaju čast i naoštren samurajski čelik, a ovaj klasični RPG sa kraja 20. veka će dobiti novo izdanje zahvaljujući Fantasy Flight Games. Legend of the Five Rings će u novom sistemu kombinovati stara ”rolaj i zadrži” pravila sa narativnim kockicama koje je FFG predstavio u svom sistemu Genesys. Igra će dolaziti u kutiji Beginner Game zajedno sa svim potrebnim materijalima, kockicama i mapom Rokugana. Novi igrači neće morati ni da brinu oko pravljenja likova, jer će početni paket dolaziti sa četiri spremna karaktera, kao i uvodnom avanturom, dok ćete moći naravno da pravite i svoje priče. Sve ovo stiže na jesen.

Na kraju, za sve edgy tinejdžere (i one koji se tako osećaju), od ovog leta će u prodaji biti peta edicija Vampire: The Masquerade. Čuveni RPG sistem sa vampirima se posle skoro tri decenije modernizuje sa jasnijim pravilima, ali i novim sistemima koji će igračima omogućiti da se potpuno udube u priču i svet vampira. Globalna priča se nastavlja na 4th edition i Gehenna rat, a pripovedanje će i dalje biti jača strana ovog sistema. Osnovna knjiga izlazi u avgustu, dok se na jesen očekuju dodatne knjige za Anarch i Camarilla vampire, kao i premium komplet koji će na jednom mestu okupiti sve knjige.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.