Boardgames

Kultna video igra Contra postaje društvena igra

Sećate se vremena kada se išlo u “buvare” iliti fliperane, trošio džeparac na žetone i tako igrale video igre? Ne? Onda vas čeka ozbiljan domaći zadatak.

U tom zlatnom vremenu arkada, Konami je izbacio jednu od najtežih igara svih vremena – serijal Contra. Malo je reći da je ova trči-desno-rokaj-snimaj pucačina jela žetone. Mnogo parica i suza se prosulo pred ovim aparatima, nešto kasnije je igra stigla i na Nintendo konzole i kućne računare, te ostala legenda za vjek i vjekov. Sada, u 21. veku, vreme je za analogno izdanje.

Izdavač Blacklist Games, kog možda znate po Kickstarter hitovima Street Masters i Altar Quest, najavio je da za početak sledeće godine sprema Contra: The Board Game. U pitanju je kooperativna društvena igra za jednog do četiri igrača, sa isto toliko igrivih likova. Za dizajn su zaslužni braća Adam i Brejdi Sedler, koji iza sebe imaju veliki broj hitova poput Descent 2nd Edition i Heroes of Terrinoth. Kako izdavač objašnjava na zvaničnom sajtu igre, ovo će biti čisto adrenalinska akcija, sa gomilom protivnika i velikim “kraljicama” koje ćete upucavati rolajući kockice. Ima tu i različitih špilova sa kojima će igra dobiti modularni sistem i, samim tim, duži životni vek.

Contra društvena igra se očekuje tokom prve polovine 2021. godine, a na sajtu igre možete prednaručiti svoj primerak po ceni od 50 dolara. Kupci ove prve edicije dobijaju igru u kutiji koja izgleda kao Nintendo kertridž i sadrži mini ekspanziju.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.