Card Games

Kristof Prinz je pobednik MTG Arena Players Tour

Kristof Prinz je pilotirao Four-Color Reclamation do finala i šampionske titule MTG Arena Players Tour.

Od ukupno 145 MTG igrača koji su započeli ovo takmičenje, 8 najboljih se prethodnog vikenda takmičilo za šampionsku titulu. U top 8 se našla šarena lepeza špilova a Kristof Prinz uspeo da nadigra ostale igrače uz pomoć Wilderness Reclamation, Uro, Titan of Nature’s Wraith, Growth Spiral i Expansion / Explosion.

Igrači poput Majkla Džejkoba i Riku Kumagaija su na finalni turnir došli sa ne-meta špilovima koji su naoštreni da dobiju Reclamation špilove. To nije bilo dovoljno. Kumagai se ubedljivom igrom probio do polufinala gornjeg dela kostura sa Mono-Black Aggro špilom, gde je izgubio od Prinza. Drugu šansu za veliko finale Kumagai je iskoristio pobedivši Džejkoba koji je pilotirao Mardu Winota špil.  Džejkob je pre toga u donjem delu kostura pobedio Rafaela Levija (Azorius Control) i Kristofera Larsena (Jund Sacrifice).

Kako i dolikuje, finalisti su odneli po jednu pobedu u velikom finalu. Finalni meč, pri rezultatu 1-1 u rundama, je pokazao da čak i sa dobrim startom Mono-Black Aggro ne može da sustigne Wilderness Reclamation kartu i destrukciju Expansion / Explosion.  Ovom pobedom Kristof Prinz je postao šampion MTG Arena Players Tour Finals.

Da li ste gledali MTG Arena Players Tour Finals? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.