News

Modiphius Entertainment najavio Fallout RPG

Volite li postapokaliptični serijal video igara Fallout, uskoro ćete moći da ga doživite i za svojim stolom.

Modiphius Entertainment je najavio da radi na adaptiranju Fallouta u stonu roleplay igru. Naime, ekspanzija za njihovu postojeću igru sa minijaturama Fallout: Wasteland Warfare je u stvari knjiga. Ovaj RPG se može igrati i nezavisno od Wasteland Warfare, a izdavač će ponuditi besplatne prateće materijale na svom sajtu kako bi knjiga bila potpuno standalone iskustvo. Igra je zamišljena kao avantura za do sedam igrača (tj. 6 igrača i jednog Game Mastera), dolazi sa tri gotove avanture koje možete povezati u kampanju, kao i uputstvima za pravljenje likova, naselja i osmišljavanje novih avantura u svetu Fallouta.

Pomenuta knjiga će se u prodaji naći već ovog leta, a Modiphius planira dva izdanja – standardno Sole Survivor i kolekcionarsko Vault Tec izdanje. Cena za sada nije pomenuta, ali očekujemo da će biti između 30€ i 40€ koliko koštaju i druga njihova RPG izdanja. Međutim, ovo nije jedini proizvod na kome se radi. Izdavač je naglasio da u pripremi ima i standardniji Fallout RPG koji će se zasnivati na njihovom 2d20 sistemu koji koriste igre Conan, Infinity i Star Trek Adventures. Više detalja će biti otkriveno tokom godine, a ovaj RPG će izaći tokom 2020. godine.

A ako ste za baš tradicionalnu društvenu igru zasnovanu na Bethesdinom hitu, tu je i Fallout društvena igra u FFG izdanju koja je nedavno dobila prvu ekspanziju.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.