News

Paizo objavio datum izlaska Pathfinder Second Edition

Paizo Inc. je skinuo veo ispod koga se skrivala nova edicija Pathfinder RPGa i objavio datum izlaska i listu knjiga koje će biti dostupne tog dana.

“Onaj drugi” fantazijski RPG, Pathfinder, posle dosta otvorenog testiranja i čačkanja izdavača, dobija svoju drugu ediciju, Pathfinder Second Edition. Datum izlaska je 1. avgust 2019. godine a sem nove osnovne knjige, istog dana će se u prodavnicama pojaviti još nekoliko pratećih naslova.

Pathfinder Second Edition Core Rulebook i Bestiary

Pathfinder Second Edition Core Rulebook i Bestiary

Pathfinder Core Rulebook je knjiga tvrdog poveza koja na preo 600 strana donosi pretke, klase, magije, veštine, podvige i mnogo toga još upakovano i izgrađeno na osnovu informacija i lekcija koje Paizo prikupio tokom 10 godina koliko traje prethodno izdanje kao i od povratnih informacija 125.000 testera.

Istog dana će se u prodaji naći i Pathfinder Bestiary, monstruozno (heh) velika knjiga sa preko 400, jelte, monstruma i čudovišta, koji su prikazani na posebnim stranama ili na duplericama. Pored omiljenih orkova, zmajeva i trolova tu su i Paizove kreacije sa luckastim imenima. Namenjen i GMovima i igračima ova knjiga sadrži i deo za brzu pretragu specijalnih napada kao i vodič za pridavanje i podelu blaga kreaturama i igračima.

Pathfinder Second Edition Core Rulebook i Bestiary DELUXE

Pathfinder Second Edition Core Rulebook i Bestiary DELUXE

Obe knjige, Core Rulebook i Bestiary će biti dustupne i u deluks verziji, jer ipak živimo u modernim vremenima, gde je nemoguće da nešto nema specijalno izdanje. Osnove novog izdanja će biti dostupne i u kožnom povezu sa finim srebrnim radom. Istog dana će se pojaviti i nekoliko svezaka pratećeg štiva. Hellknight Hill je prva epizoda, prve avanturističke staze nove edicije a tu će biti i nezavisna avantura The Fall of Plaguestone. Lost Omens World Guide je knjiga namenjena GMovima i igračima koja iscrtava novi svet koji ćete istraživati, pljačkati i spašavati.

Lost Omens World Guide, Hellknight Hill i The Fall of Plaguestone

Lost Omens World Guide, Hellknight Hill i The Fall of Plaguestone

Pre deset godina Paizo Publishing je objavio Pathfinder Roleplaying Game kao ekstenziju i modifikaciju SRDa (System Reference Document) revidirane treće edicije Dungeons & Dragons. Tokom perioda od 2011 do 2014 godine, Pathfinder je bio najprodavaniji RPG sistem i uredno se bolje prodavao od tadašnje nepopularne četvrte edicije Dungeons & Dragons. Kako je Wizards of the Coast izdao petu ediciju svog popularnog sistema, Pathfinder, neformalno nazvan D&D 3.75 je konstantno drugi najprodavaniji RPG sistem. Beta pravila objavljena 2008. godine su osvojile ENnie nagradu za najbolji besplatan proizvod a 2010. i 2013. godine na GenConu, Pathfinder osvaja Ennie nagrade u raznim kategorijama.

Paizo trenutno slavi desetogodišnjicu Pathfinder sistema te je povodom ovog jubileja i objave nove edicije na njihovom sajtu proslava prve edicije i rasprodaja svih knjiga.

Categories: News, RPG

Tagged as: , , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.