Boardgames

Nedeljne vesti 13.7. – 20.7.2018

Ove nedelje smo u znaku velikih kutija i veoma tematskih igara, barem kada su Pitchwise vesti u pitanju. Svakako najveća kutija je za specijalno izdanje Pandemic od čije cene preskače srčka, ali ništa sitnije nisu ni igra o Disney negativcima, slatka Dženi gusarka i bogovi neona. Od tajkunisanja po metropolama, preko zmajeva i čarobnjaka, pa sve do sunčanja po radioaktivnoj Kaliforniji, ovonedeljne vesti su veoma šarene i prepune avantura. Pa da krenemo…

Pandemic 10th Anniversary Edition

Pandemic 10th Anniversary Edition

 

Z-Man games ove godine proslavlja 10. rođendan svoje kooperativne igre Pandemic veoma specijalnim izdanjem igre. Nakon drveta i plastike red je došao na metal, tačnije, veliku metalnu kutiju u kojoj će Pandemic 10th Anniversary Edition dolaziti. Napravljena da podseća na pakete za prvu pomoć sa početka prošlog veka, ova kutija teži nekoliko kilograma, a u njoj dolazi osnovna igra sa osveženim dizajnom svih komponenata, kao i minijaturama osnovnih likova. Sve ostale komponente su drvene, tabla je uvećana, a ovo zadovoljstvo će koštati tričavih 100€ kada se pojavi u prodaji krajem godine.

Sweet Jenny

Sweet Jenny

JWP će uskoro izbaciti pravu fizičku verziju Sweet Jenny kockarske igre koja je do sada postojala samo u 7th Sea RPGu, kao najomiljenija hazarderska igra pirata i mornara. Igra sadrži elemente pokera i blekdžeka u haotičnoj mešavini blefiranja i sreće koja služi lučkim radnicima, kafanskom svetu i mornarima da prekrate vreme. Pisac Deril Lojd, tvorac 7th Sea RPGa je osmislio ovu igru i učinio je dostupnu kao PnP kroz DriveTroughRPG. JWP je odlučio da je ispolira i učini je dostupnom širokim narodnim masama. Premijeru će imati na GenCon sajmu a u prodaji će se naći u septembru.

Expancity

Expancity

Breaking Games je najavio njihovu “vertikalnu” strateškui igru Expancity. Do četiri igrača će se takmičiti u izgradnji rezidencijalnih i komercijalnih objekata a poene će dobijati na osnovu kvaliteta lokacije kao i visine zgrade. Postojaće i tajni zadaci koji će igračima donositi poene. Ova šarena verzija Beograda na vodi će biti dostupna krajem avgusta.

Neon Gods

Neon Gods

Isak Vega (Dead of Winter) u saradnji sa Plaid Hat Games sprema retro futurističko šibanje bandi u bezimenom gradu u dalekoj 2009. godini. Neonski bogovi će imati svoje prljave poslove, bori će se za teritoriju investirati u crno tržište i izbegavati neonsku policiju i jahače magle!!! Mera vrednosti ovih bandi je naravno “Blurp” koji ćete po svaku cenu skupljati, jer je to jedina preostala valuta koja vredi. Ova neonska igra za do četiri igrača će premijeru imati na GenConu a u prodavnicama će se naći do kraja godine.

 

Spell Smashers

Spell Smashers

Jedna razbijačka igra stiže nam ove jeseni iz Renegade Game Studios, a deluje kao da će biti hit među igračima koji smatraju da Scrabble nije dovoljno nasilan. U Spell Smashers ćemo sakupljati slova i pokušavati da stvorimo ubojite reči kako bismo potamanili čudovišta. Međutim, protivnici vas napadaju pridevima, a kao batine ćete popiti slova sa kojima se teže prave kombinacije. Sve to je ilustrovano fantastičnim crtežima Mihajla Dimitrievskog, a u prodaju stiže u oktobru.

Villainous

Villainous

Ukoliko ste ikada želeli da preuzmete ulogu negativaca iz Disney filmova i konačno potamanite Snežanu, svih 7 patuljaka i ostatak ”dobrica”, Disney Villainous će biti prava igra za vas. Moći ćete da preuzmete ulogu jednog od šest čuvenih Disney negativaca iz isto toliko animiranih filmova (Petar Pan, Aladin, Alisa…) i proživite poznate priče na svoj način, dok istovremeno pokušavate da osujetite planove ostalih zloća. Igru je dizajnirala ekipa koja stoji iza Harry Potter: Hogwarts Battle, a u avgustu izlazi u izdanju Wonder Forge.

Fallout: New California

Fallout: New California

Posle postapokaliptičnih bespuća vreme je da se preselimo u sunčanije (ali i dalje postapokaliptične) krajeve Kalifornije. Fantasy Flight Games je najavio prvu, veliku ekspanziju za svoju stonu adaptaciju video igre Fallout. Sa 12 novih lokacija, dva scenarija i pet novih igrivih likova, Fallout: New California bi trebalo da osveži avanturisanje po bespućima radioaktivnog sveta iz video igara. Još jedna od novina je potpuno kooperativni scenario, kao odgovor na kritike da Fallout igra nema puno logike da bude kompetitivna. Da li će sunčana Kalifornija biti dovoljna da poboljša utisak o igri saznaćemo u četvrtom kvartalu kada ekspanzija dolazi u prodavnice.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.