Boardgames

Nedeljne vesti 16.3. – 23.3. 2018

Ako ste i vi ostali kod kuće kao i mi, jer su napolju i pingvini obukli kapute, nemajte zime (ha!) jer tu su nove nedeljne vesti Pitchwise sajta.

U nedelji kada smo vam već doneli lavinu (haha!) vesti iz sveta društvenih igara, ugrejte se uz nove najave koje nemaju nikakve veze sa zimom, prolećem, a ni snegom. Brrr…

7 Wonders: Armada (prototip)

7 Wonders: Armada (prototip)

Najduže iščekivana 7 Wonders ekspanzija konačno će ugledati svetlost dana. Repos Productions je otkrio da će 7 Wonders: Armada, posle čak sedam godina provedenih u razvoju i testiranju (okej, kapiramo, dobar štos), konačno biti u prodaji krajem ove godine. Armada uvodi nove table sa brodićima koje ćete pomerati ako uzmete karte odgovarajućih boja, čime ćete na kraju svake epohe dobijati dodatne bodove ili parice. Ova ekspanzija će premijeru imati na sajmu Essen Spiel u oktobru.

Death Note: Confrontation

Death Note: Confrontation

IDW Games u saradnji sa VIZ Media, sprema društvenu igru baziranu na svetski popularnoj anime seriji a sada i filmu, Death Note. U Death Note: Confrontation jedan igrač je u ulozi istražitelja pod imenom L, koji pokušava da otkrije pravi identitet Kire. Drugi igrač je u ulozi Lajt Jagamia – Kire, koji pokušava da eliminiše što više meta zarad osvajanja poena. Oba igrača koriste svoje specifične sveske za izvršavanje svojih ciljeva. Igra će se naći u prodavnicama u junu 2018. godine.

 

Choose Your Own Adventure: House of Danger

Choose Your Own Adventure: House of Danger

Bilo je samo pitanje vremena kada će jedne od najomiljenijih knjiga iz detinjstva, “Izaberi sam svoju avanturu”,  biti prebačene u društvene igre. Z-Man Games sprema prvu u nizu igara baziranih na ovim knjigama, House of Danger, koja je prvi put objavljena 1982. godine i prodata u preko 2 miliona primeraka.  Na izradi ove igre radi Forrest-Pruzan Creative tim a izlazak igre se očekuje tokom proleća ove godine.

 

Spy Club

Spy Club

Posle Kickstarter kampanje, igra Spy Club je našla i izdavača. Renegade Game Studios će ovu kooperativnu igru iz Foxtrot Games doneti na naše stolove u julu 2018. godine. Kao potpuno kooperativni naslov, Spy Club potencira tesnu saradnju između igrača kako bi rešili misterije, sa mehanikama koje daju unapređenje akcije ako se igrači udruže na zadacima. Uz igru dolazi 40 modula koji sklapaju misterije za rešavanje, a mogu se igrati kao kampanja ili pojedinačno.

Netrunner: Reign and Reverie

Netrunner: Reign and Reverie

Fantasy Flight Games je predstavio novu ekspanziju za svoju ”živu” kartičnu igru Android Netrunner. Reign and Reverie je deluks ekspanzija sa 156 novih karata (49 novih karata u 3 kopije i 9 jedinstvenih karata), a igrači će u kutiji naći karte za svih 10 fakcija tako da niko ne bi trebalo da bude zapostavljen. Jedna od zanimljivih novina je DJ Fenris, karta za runnera koja kao akciju može da preuzme tuđi identitet. Ova ekspanzija se očekuje na kraju trenutno ciklusa mini ekspanzija za igru.

Carcassone: Count, King & Robber

Carcassone: Count, King & Robber

Z-Man Games je najavio da planira da objavio poboljšanu verziju šeste ekspanzije za popularnu igru ređanja pločica, Carcassone. Originalno izdata 2007. godine Carcassone: Count, King & Robber će dobiti nove ilustracije kompatibilne sa edicijom Carcassone igre iz 2014. godine. Ova ekspanzija će u sebi sadržati 7 pločica iz King & Scout mini ekspanzije, Count dodatak, River II dodatak i The Cult dodatak. Ova ekspanzija će biti u prodavnicama u maju 2018. godine.

 

Embark

Embark

Tasty Minstrel Games sprema novu igru pod imenom Embark. Na ovoj igri je radio Filip diBari u saradnji sa Setom Džafijem u čijem se fantastičnom svetu, Harbour, igra i dešava. Vaš cilj će biti istraživanje, eksploatacija i kolonizovanje nenaseljenih ostrva. Do njih ćete stizati svojim brodovima na koje morate ukrcati radnu snagu. Protivnici će se truditi da vam pomrse konce, stavljajući svoje ljude na vaše brodove sa ciljem da im preuzmu posao. Ovo je igra za 2-5 igrača sa trajanjem od 15 minuta po igraču.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.