Articles

Arkham Horror film? Asmodee lansirao Asmodee Entertainment

Najveća kompanija društvenih igara, Asmodee grupa, želi svoj deo Holivuda. A mi želimo Arkham Horror film.

Asmodee – ogromni izdavač koji u svom vlasništvu drži Fantasy Flight Games, Days of Wonder, Space Cowboys, Catan Studio i mnoge druge, je najavio da otvara novi Entertainment ogranak. Posle otvaranja Asmodee Digital ogranka kao i Fantasy Flight Interactive, zaduženih za kreiranje digitalnih ataptacija društvenih igara, ovaj novi deo firme će biti zadužen za adaptacije franšiza društvenih igara u filmove, televizijske serije, grafičke novele i stripove.

Kako Asmodee navodi u svojoj izjavi za novinare, ovi spinofovi će većinom biti kreirani kroz partnerstva i ugovoru o licenciranju, koji će omogućiti da naslovi poput Arkham Horror, Twillight Imperium, TIME Stories, Android, Legend of the Five Rings, Ticket to Ride i Catan ožive na velikom platnu, tv ekranu ili stranicama stripova.

Na čelu Asmodee Entertainment ogranka biće veteran igračke industrije i jedna od glavnih persona Games Workshopa Endi Džons. Njemu će se pridružiti Deren Kajman, koji preko 20 godina razvija tv i filmske produkcije za Sony Pictures, Paramount Pictures, 20th Century Fox i Rovio Entertainment.

Trenutno nema informacija koji su to projekti na kojima će Asmodee Entertainment raditi i kako će taj materijal biti povezan sa društvenim igrama. U izjavi sa štampu jednostavno stoji da će to biti “novo iskustvo za sve ljubitelje [društvenih igara] na različitim platformama”.

“Uspeh naših prethodnih eksperimenata sa romanima i grafičkim novelama smeštenim u Asmodee svetove, pokazuju da naši fanovi žele da uživaju u omiljenim karakterima i pričama van okvira društvenih igara”, navodi se u saopštenju. “Kroz ove nove forme sadržaja, naši slikoviti karakteri i zanimljive priče će stići do nove publike širom sveta”.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.