Games

Asmodee Digital najavio nove naslove za 2018. godinu

Ogranak kompanije Asmodee zadužen za ono što mi volimo da zovemo ”digitalni karton”, odnosno digitalne adaptacije društvenih igara, otkrio je šta možemo da očekujemo na digitalnim prodavnicama sledeće godine.

Asmodee Digital je proteklog meseca imao pune ruke posle, sa velikom prezentacijom novih igara na Essen Spiel, ali period gužve na digitalnom frontu tek sledi. Kao što verovatno znate, kompanija će sledeće godine objaviti digitalne verzija igara Scythe, Zombicide, Terraforming Mars i Bananagrams. Pored ovih igara, najavljene su i dve dugo tražene digitalizacije društvenih igara.

Muchkin, parodija na RPG stereotipe u gomili karata i klasična igra oko koje je igračka javnost jako podeljena, dobiće 2018. godine svoje prvo digitalno izdanje. Igru originalno izdaje Steve Jackson Games, a u njoj igrači razvaljuju vrata, umlaćuju razne nemani i jedni drugima (figurativno) podmeću nogu. Voleli da mančkinujete ili ne, nema sumnje da će ovo biti popularna igra na mobilnim telefonima.

Pored blentavih fantazijskih heroja, apstraktna mozgalica Onitama će se takođe naći u Asmodee Digital izdanjima sledeće godine. U igri koju izdaje Arcane Wonders pokušavaćete da zarobite protivničkog kralja… pardon, Mastera, dok istovremeno pokušavate da svoju figuru dovedete do suprotnog kraja table. Kvaka? Figure se pomeraju isključivo po šemama prikazanim na kartama koje ste izvukli. Lepa i opuštajuća igra dok pijete čaj i divite se trešnjinom cvetu.

Categories: Games, News

Tagged as: , , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.