Articles

Prvih 10 godina firme Games Workshop u slici i reči

Dice Men: Games Workshop 1975 to 1985

Dice Men: Games Workshop 1975 to 1985

Iako većina gejmera pomisli na Kickstarter kada se pomene crowdfunding kampanja, postoje i neke druge platforme za to. Na platformi Unbound se trenutno vodi kampanja za knjigu koja se bavi kompanijom Games Workshop, i to njenim počecima.

Dice Men: Games Workshop 1975 to 1985“, nas vodi kroz prvih deset godina ove firme. Ona nam priča priču o Janu Livingstonu, Stivu Džeksonu i Džonu Piku, tri gejmera koji su stvorili Games Workshop u stanu u Šepards Bušu. Ovo nije samo priča o njihovom biznisu, već osvrt u slici i reči na njihovo putovanje i poznanstva koja su nastala tokom prve dekade postojanja, sada već giganta u svetu minijatura.

Kako su to Jan i Stiv, kada je otišao Džon Pik,  ostvarili ovaj poduhvat? Kako su došli do prve prodavnice? Koja je priča u pozadini dolaska Dungeons & Dragons u Englesku i kako je pokrenut potpuno novi hobi? Kako je Games Workshop nastavio da raste i usput stvorio kompletno nov žanr u izdavaštvu? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja možete pronaći u knjizi “Dice Men: Games Workshop 1975 to 1985”.

Delić priče možete pročitati na Unbound sajtu kampanje. U nastavku pogledajte video koji predstavlja dotičnu kampanju:

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.