Articles

Japan bolji od Poljske u finalu World Magic Cup 2017

Japan je pobedio Poljsku i poneo pehar World Magic Cup za Magic: The Gathering. Timovi, njih 73, sačinjeni od po 3 igrača koji su prethodno pobedili u nacionalnim finalima našlo se na finalnom turniru koji je održan u Nici, Francuska. Japanski tim, koji čine Kenta Harane, Juja Vatanabe i Šota Jasuka, je stigao do vrha pobedom od 2-1 nad evropskim predstavnikom u ovom velikom godišnjem takmičenju.

Japanu i Poljskoj su se u top 8 pridružili i Kina, Italija, Vels, Slovačka, Austrija i Nemačka. Iako je čak 6 timova iz Evrope, Japan je osvojio titulu i nagradu od 15.000 dolara. Škotski tim je jedini tim u istoriji ovog takmičenja koji je svaki put prolazio i bio prisutan u drugoj fazi ovog takmičenja.

Škotska i Vels su takođe nagrađeni sa Spirit Award, nagradom koja se dodeljuje timovima koji “najbolje kreativno prikažu nacionalni ponos“. Škoti su imali obojena lica, kao u filmu “Braveheart”, dok su Velšani bili u pidžamama u obliku velških zmajeva.

Finalni poredak top 8 zemalja u World Magic Cup izgleda ovako:

  1. Japan
  2. Poljska
  3. Nemačka
  4. Italija
  5. Vels
  6. Austrija
  7. Kina
  8. Slovačka

Pregled svih mečeva i rezultata, kao i dekliste timova, možete pronaći na oficijelnom Magic: The  Gathering sajtu. U videu ispod možete pogledati veliko finale između Japana i Poljske.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.