Boardgames

Tokaido je stigao na Steam

Ako ste ikada poželeli da obiđete zemlju izlazećeg sunca, ali pri ruci imate samo laptop ili PC, digitalni Tokaido možda može da vam pomogne.

Jedna od najlepših društvenih igara, porodična razbibriga Tokaido, posle mobilne verzija došla je konačno i na PC platformu. U ovoj igri iz FunForge, do pet igrača je u ulozi putnika namernika koji peške obilaze predele Japana. Putujući uz Put Istočnog Mora od Kjotoa ka Edou, igrači se ne takmiče ko će brže stići do kraja već ko će se lepše provesti. Tako ćete usput kupovati suvenire, napraviti donacije u hramovima, jesti suši, opustiti se na izvoru ili razgledati okolinu. Možda najzanimljivija stvar kod ove igre je što se ne koriste kockice, već prednost uvek ima igrač koji je najdalje od cilja.

Što se tiče Steam izdanja igre Tokaido, lep grafički dizajn je prenet u 3D okruženje i igrom vlada opuštajuća atmosfera sa soundtrackom koji je komponovan specifično za igru. Možete igrati solo protiv kompjuterskih protivnika, odmeriti snage protiv drugih igrača online (nebitno da li su na PC-u ili mobilnim uređajima), ili na istom PC-u odigrati poteznu partiju. S obzirom da u Tokaido nema skrivanja resursa, odlična je pass’n’play igra. Sem toga, nema naročitih novina u odnosu na stono izdanje igre.

Steam verziju igre možete kupiti po ceni od 10 evra, dok su mobilne nešto jeftinije i koštaju po tri. Takođe, ovo je samo osnovna igra, a trenutno je u planu Crossroads ekspanzija koja će biti objavljena kao DLC.

Categories: Boardgames, Games, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.