Articles

Asmodee grupa preuzela Mayfair Games i Lookout Games

Mayfair Games, studio koji je pokrenuo fenomen zvani Settlers of Catan, zatvara svoja vrata posle skoro četiri dekade poslovanja.

Izdavač je objavio da je pored Klaus Tuberovog revolucionarnog dela i dobitnika nagrade Spiel des Jahres, celokupni katalog intelektualnih svojina prodat gigantu Asmodee. Settlers of Catan je već prodat Amsodee grupi 2016. godine kada je njeno peto izdanje prekršteno u samo Catan. Asmodee je potom formirao odvojenu kancelariju pod imenom Catan Studio, koja se od tog momenta bavi samo ekspanzijama i spinofovima ove evergrin serije igara.

Kao deo dogovora, Asmodee je takođe došao u posed i Lookout Games, koju je Mayfair Games kupio 2013.godine. Ova etiketa je zaslužna za seriju popularnih euro igara koje je kreirao cenjeni nemački dizajner Uve Rozenberg. Među igrama koje su promenile vlasnika su Agricola, Caverna i Patchwork, kao i skorašnji dobitnik Kennerspiel des Jahres, Isle of Skye.

Ova akvizicija je stigla u kratkom roku pošto je Asmodee kupio poljskog izdavača Rebel, koji je poznat po igri Dream Home. Ovim potezom mega kompanija je dodala dva velika imena u svoj katalog u kome su između ostalih Fantasy Flight Games, Z-Man, Plaid Hat, Pretzel, Catan Studio i  Days of Wonder.

Drugim rečima, Catan, Pandemic, Ticket to Ride, Agricola, X-Wing, Star Wars i Game of Thrones igre, Android: Netrunner, Dead of Winter, Splendor i 7 Wonders sada imaju istu kuću.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.