Games

Fantasy Flight Games otvorio novi studio za video igre

Dva dana pred i na konferenciji za štampu na upravo završenom Essen Spiel 2017 sajmu, Fantasy Flight Games je objavio otvaranje novog studija Fantasy Flight Interactive koji će se baviti stvaranjem PC igara baziranim na intelektualnim svojinama glavne kompanije.

Treba naglasiti da novootvoreni studio neće samo raditi na digitalnim adaptacijama postojećih FFG društvenih igara. Fantasy Flight Interactive će takođe praviti i potpuno originalne igre bazirane u svetovima koje je kreirao FFG. Kako je navedeno na konferenciji za štampu “igre će biti bogati strateški doživljaji sa lako razumljivim korisničkim intefejsom, pravljene od samog starta za Steam digitalnu distributivnu platformu”.

Na čelu tima je Tim Geritsen, veteran u industriji video igara, koji je radio kao direktor studija Irrational Games, poznat po igri Bioshock. Fantasy Flight se već upuštao u svet “digitalnog kartona” sa aplikacijama za njihove stone naslove XCOM, Civilisation, Mansion of Madness 2nd Edition i Doom.

U izjavi nije navedeno koje će to društvene igre biti prebačene na ekrane računara ili kada će prvi naslov ugledati svetlost dana, ali smo dobili potvrdu da je rad na njima već počeo.

“Nismo kreirali novu kompaniju da bi smo samo prebacivali društvene igre u kompjuterske igre”, izjavio je osnivač FFG Kristijan T. Petersen. “Fokusirani smo na veće planove za digitalnu platformu koja će pogurati naš brend u novom pravcu.”

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.