Boardgames

Nedeljne vesti 26.10. – 2.11.2018

Petak je i vreme je za nedeljne vesti! U ovonedeljnom prvom post Essen izdanju donosimo vam novu igru Dead Man’s Cabal u izdanju Pandasaurus Games kao i novi naslov Bruna Fajdutija, Miaui u izdanju Z-Man Games. Repos Production sprema dečiju verziju popularne igre Concept dok nas Wizkids uči kako da sazidamo najvelelepniji spomenik. Tu je i kartična igra za ljubitelje Frazetinih slika. To nije sve, te u nastavku pročitajte nešto više o ovim i drugim igrama.

Dead Man's Cabal

Dead Man’s Cabal

Pandasaurus Games je najavio stratešku igru Dead Man’s Cabal u kojoj su igrači u ulozi rivalskih nekromansera. Oni se takmiče u prizivanju mrtvih u svojstvu gostiju na njihovim ekstravagantnim zurkama. igrači imaju na raspolaganju privatne akcije kao i grupne akcije. Naglasak je na aktiviranju privatnih akcija i izbegavanju pomaganju drugih nekromansera u organizovanju najbolje zurke sa ove strane realnosti. Uz pomoć skupljenih tela, runa i kristalnih lobanja nekromanseri će iz zemlje mrtvih prizivati odabrane goste. Igru potpisuje Danijel Njuman (Ahead in the Clouds) u saradnji sa Džonatanom Gilmorom (Dead of Winter, Dinosaur Island) a izlazak se očekuje u junu 2019. godine.

K'uh Nah

K’uh Nah

WizKids ne popušta. Za mart 2019. godine sprema K’uh Nah. U ovoj laganoj igri od 20tak minuta igrači pokušavaju da sazidaju najimpresivniju piramidu. igrači će građevine konstruisati od kamenih blokova koje će tokom rundi birati. Teži blokovi moraju ići uvek ispod lakših blokova sem ako igrači ne pogode identične ikone na njima. Uz pomoć novčića od žada igrači će prevazilaziti ove prepreke a pobednik je onaj graditelj koji bude imao najveću vrednost karata i novčića na kraju igre. Igru je dizajnirao Adam E. Daulton (Ninja Camp).

Res Arcana

Res Arcana

Dizajner Tom Leman sprema novu karičnu igru pod imenom Res Arcana. Kreator Race for the Galaxy, Roll for the Galaxy i Jump Drive igara u novom projektu meša engine-building elemente svojih prethodnih naslova sa kartičnim naslovima poput Magic: The Gathering. Caka igre je u tome da svaki igrač (2-4) tokom partije ima samo 8 iz špila od 40 karata. Cilj je 10 poena koje će osvajati kombinovanjem limitiranog izbora akcija koje nude tih 8 karata. Novi studio Sand Castle igru opisuje kao mešavinu Race for the Galaxy i MTGa, smeštenu u fantazijski svet prepun zmajeva, herojstva i magije. Igra je planirana za februar iduće godine i neće biti na Kickstarteru.

Concept Kids Animals

Concept Kids AnimalsConcept, igra koja je nominovana za Spiel des Jahres, belgijskog izdavača Repos Production dobija novo izdanje za decu. Concept Kids Animals će u poznatom maniru originalne igre postaviti jednog igrača da daje asocijacije vezane za identitet životinje koja je izvučena na karti. Ostali igrači će pokušavati da pogode koja je to životinja na osnovu raspoloživih vizuelnih informacija. Dizajneri Alan Rivolet (Concept, You Robot) i Gaetan Božanot (Concept, Flick ’em Up!) su kreirali sistem koji koristi samo slike za identifikaciju životinjskih osobina i karakteristika i pogodan je za decu koja još nisu naučila da čitaju. Igra će biti dostupna u prodavnicama tokom novembra.

Miaui

Miaui

Bruno Fajduti sprema novu igru pod imenom Miaui koju će objaviti Z-Man Games. Glavna tema ove igre su…..mačke (ma šta kažeš?) koje se bave ribolovom u kristalno čistoj laguni. Ovo će biti lagana porodična kartična igra za 3-6 igrača. Igrači će simultano odigravati akcije i određivati koliko će duboko zaroniti. Karte na sredini table će određivati ulov za rundu koja je trenutno u toku a što je veća karta iz ruke odigrana to će mačka dublje zaroniti i uloviti neki od prikazanih vrednih ribica. Miaui će biti u prodavnicama početkom 2019. godine.

Frazetta Card & Dice Battle Game

Frazetta Card & Dice Battle Game

Frank Frazeta je jedan od najprepoznatljivijih ilustratora fantazijske tematike. Njegovi radovi su pretvoreni u minijature i luksuzne artbookove već nekoliko decenija. Izdavač River Horse je uzeo Frazetina remek dela i pretvorio ih u kartičnu igru Frazetta Card & Dice Battle Game. Ovo je jednostavna i brza kompetitivna kartična igra sa kockicama koja ne pretenduje da dugo ostane na stolu ali je još jedan Frezetin objekat koji kolekcionari moraju imati. Ova igra je već dostupna i možete je naručiti na River Horse sajtu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.