News

Stižu Gloomhaven RPG i minijature

Popularna tumaranja po tunelima na tabli će dobiti plastično pojačanje i RPG naslov.

Cephalofair Games je najavio da će na proleće 2023. godine pokrenuti kampanju na Backerkit platformi za finansiranje preko 500 minijatura za svoje igre GloomhavenForgotten CirclesJaws of the Lion i Frosthaven. Kampanja će takođe omogućiti pristup i drugom krugu štampe Frosthaven igre.

Nakon ove objave, tokom Pax Unplugged 2022, izdavač je obradovao fanove najavom da se sprema i Gloomhaven: The Roleplaying Game. Jer zašto da ne! I ovaj proizvod će biti finansiran putem Backerkit platforme i to u aprilu 2023. godine.

Gloomhaven: The Roleplaying Game će se, za početak, sastojati od jedne knjige. Pomoću nje će Gloom Master voditi grupu avanturista kroz dogodovštine na način i šmek koji je već dobro poznat igračima ovih društvenih igara. Borba će koristiti prepoznatljivi kartični sistem iz ovih igara sa dodatkom još nekih mogućnosti delanja igrača.

Kako Cephalofair COO Prajs Džonson navodi, RPG će biti kompatibilan sa svim društvenim igrama (GloomhavenForgotten CirclesJaws of the Lion i Frosthaven), koje će u neku ruku služiti kao kutija sa alatom i pomagalima za Gloom Mastera koji kreira sopstvene avanture u fantazijskom svetu igara koji je veoma popularan od svog nastanka 2019. godine.

Gloomhaven društvena igra je postala veliki hit 2017. godine kada je na Kickstarter platformi skupila skoro 4 miliona dolara. Ovaj dungeon crawler je između ostalih nagrada dobio i Golden Geek Award 2017 za najbolju igru godine , kao i Origins Awards 2018. Da ovaj hit nije bio samo slučajnost potvrđuje i sledeća igra Frosthaven, koja je takođe dobro prošla na Kickstarteru i skupila je skoro 13 miliona dolara 2020. godine.

Cephalofair Games prati staru dobru – ako nešto dobro ide, zašto prestajati. Fanovi će dobiti minijature kojima će zameniti kartonske, hobisti će dobiti nešto da boje a GM igrači, koji sebi u bradu pričaju da bi napisali bolje avanture u ovom svetu, dobijaju RPG knjigu da te avanture i ostvare.

Da li ste igrali Gloomhaven ili Frosthaven? Kakvi su vaši utisci? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.