Card Games

Magic: The Gathering menja pravila legalnosti novih karata od februara 2023

Igrajte nove Magic: The Gathering karte kada god želite.

Wizards of the Coast će promeniti pravila legalnosti novih karata u stonom izdanju Magic: The Gathering počevši od sledećeg seta Phyrexia: All Will Be One.  Za one koji ne prate MTG scenu i turnirsko igranje, evo i kratkog pojašnjenja. Igranje određenih karata u ovoj igri zahteva da te karte budu legalne u okviru formata koji se igra. Do sada su karte bile legalne za igranje na ovaj način u okviru sankcionisanih turnira nakon globalne objave novog seta karata.

Od pre nekoliko meseci, WOTC je promenio pravila kupovine karata na veliko u lokalnim prodavnicama i dozvolio da se ovakva prodaja dešava tokom prerelease okupljanja. Prerelease okupljanja se sada dešavaju pre digitalne i globalne objave novog seta karata. Ovakva situacija je dovela do konfuzije od kada su te nove karte legalne za igru na turnirima.

Važni datumi za Phyrexia: All Will Be One ekspanziju

Važni datumi za Phyrexia: All Will Be One ekspanziju

MTG senior communication manager, Blejk Rasmusen je najavio u oficijelnom MTG blog postu da se pravila menjaju od 3. februara 2023. godine.  Tog datuma kreće u distribuciju Phyrexia: All Will Be One set, a igrači će moći da koriste nove karte u okviru bilo kog sankcionisanog turnira čim dobiju te karte. Pre oficijelnog globalnog starta. Drugim rečima – čim pocepaš buster, možeš da igraš.

Moguće je da će ove promene u legalnosti karata ohrabriti više igrača da učestvuju na prerelease događajima , što pomaže lokalnim hobi prodavnicama u vremenu kada se čini da stoni Standard format posustaje. Sa druge strane, internet je pun debata oko semantike. Da li su prerelease događaji ovim potezom postali obična, regularna turnirska okupljanja kada su sve karte istog momenta legalne za igranje?

Kako god bilo, Wizards of the Coast su rekli svoje. Od sada kada pocepate buster na prerelease događaju, sve karte su istog momenta legalne za igranje. A mi sa strepnjom isčekujemo novu ekspanziju jer se rat nastavlja i stiže Phyrexianski horor!

Da li posećujete prerelease događaje u lokalnim hobi prodavnicama? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.