News

Povratak džedaja i Star Wars RPG knjiga

Star Wars RPG nastavlja da živi. Novi/ stari naslovi ponovo u prodaji.

Kada je Asmodee kupio Fantasy Flight Games mnogi ljubitelji Star Wars RPGa su se pitali šta će biti sa njihovom igrom. Kako smo pisali, zvezdani ratovi su našli novi dom u kancelarijama španskog izdavača Edge Studio. Izdavač se do sada nije javljao u medijima a pred kraj ove godine se oglasio sa prvim izdanjima i znacima života za veoma, veoma daleku galaksiju.

Star Wars: Collapse of the Republic

Star Wars: Collapse of the Republic

Edge Studio je objavio novu/ staru knjigu koja je smeštena u vreme kada je Anakina zavela tamna strana – Star Wars RPG: Collapse of the Republic.  Ovaj Era Sourcebook je reprint knjige iz 2019. godine i prvo izdanje SW RPGa od kada je Fantasy Flight Games zatvorio svoje RPG odeljenje.

Igrači će uz pomoć ovog suplementa moći da uživaju u avanturama smeštenim u poznim danima rata klonova koji je vodio ka padu republike. Knjiga dodaje nove opcije za igrive karaktere, poput Death Watch Warrior i Nightsister. Za GMove tu su nove alatke, sveži NPC profili i kampanja koja se dešava u vreme Order 66.  Takođe je važno naglasiti da je knjiga kompatibilna sa svim prethodnim izdanjima iz Star Wars Roleplaying game linije, i svim njenim erama: Edge of the Empire, Age of Rebellion i Force and Destiny.

Edge Studio je pored ove knjige spremio i reprinte još 11 Star Wars RPG knjiga, tako da možemo reći da će ovaj naslov još neko vreme živeti po pristupačnoj ceni bez potrebe da se plaćaju sumanute cene u internet oglasima. Iz štampe izlaze sledeći naslovi:

 • Star Wars: Age of Rebellion – Core Rulebook
 • Star Wars: Edge of Empire – Core Rulebook
 • Star Wars: Edge of Empire – Lords of Nal Hutta
 • Star Wars: Edge of Empire – Special Modification
 • Star Wars: Edge of Empire – No Disintegrations
 • Star Wars: Force and Destiny – Core Rulebook
 • Star Wars: Force and Destiny – Chronicles
 • Star Wars: Force and Destiny – Nexus of Power
 • Star Wars: Force and Destiny – Ghosts Dathomir
 • Star Wars: Force and Destiny – Savage Spirits
 • Star Wars: Force and Destiny – Knights of Fate

Pored ovih, u prodavnice stižu i Rise of the Separatists, Starships and Speeders i Dawn of Rebellion suplementi, kao i Age of Rebellion: Game Master’s Kit i Empire: Game Master’s Kit.

Star Wars je uvek bio unosna franšiza za RPG igre. Bilo je puno izdanja a naš GM Ranko je detaljno pročešljao sve iteracije Star Wars RPGa. Da li će novi vlasnik nakon ovih (re)izdanja krenuti kreativnim putem i spremiti nove naslove ostaje da se vidi u novoj 2023. godini.

Da li ste igrali Star Wars RPG? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Categories: News, RPG

Tagged as: , , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.