Boardgames

Isle of Skye Big Box donosi najbolje od najboljeg

Isle of Skye dobija “sve u jednom” tretman u novoj godini.

Asmodee je najavio da je spremio veliku kutiju Isle of Skye u izdanju Lookout Games. Isle of Skye Big Box je zamišljena kao startna tačka za sve nove i stare ljubitelje ove igre skupljanja setova i redjanja pločica.  Smeštena u Škotskoj, Isle of Skye stavlja igrače u ulogu vođa jednog od pet klanova koji se svim silama trude  da stvorite svoju imperiju. Ono što je jako zanimljivo, privlačno igračima i što je dobilo visoku ocenu kod našeg Danka u recenziji je i sama varijabilnost krajnjih ciljeva u igri kojih ima 24.

Isle of Skye je dizajnirao Aleksandar Pfister a ilustrovao Klemens Franc.  Tokom 2016. godine je nagrađena prestižnom nagradom Kennerspiel des Jahres i ovo izdnje se nalazi i u top 50 porodičnih igara na BGG listi. Nakon toga je usledilo i digitalno izdanje ove igre za uživanje na računarima i mobilnim uređajima. U Big Box izdanju nam stiže osvežena verzija osnovne igre sa Druids ekspanzijom. Takođe, u kutiji se nalazi i mini ekspanzija sa Tunnel pločicama. Sem ovih već poznatih dodataka, u novom izdanju dolazi i Borderlands modul koji će doneti još sati zabave.

Zanimljivo je da je prva ekspanzija,  Isle of Skye: The Journeyman, izostala iz ovog velikog pakovanja. Lookout Games je na svom sajtu naveo da, iako ova ekspanzija ima svoje fanove, ona je menjala osnovna mehanike igre i nije baš toliko popularna među igračima. Zbog toga su se odlučili da se u velikoj kutiji nađe samo najbolje od najboljeg.

Ako želite da saznate nešto više o ovoj igri i da li je ovo igra za vas pročitajte Dankovu recenziju ove igre. Isle of Skye Big Box nam stiže u prodavnice tokom januara 2023. godine.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Categories: Boardgames, News

Tagged as:

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.